Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lekker naar de Boer: Gevarieerd programma bij Zorgboerderij Novalishoeve

Slim samenwerken met de natuur, daar zijn biologische boeren en tuinders goed in. Hoe dit precies zit, kun je zelf ervaren tijdens het Lekker naar de Boer-weekend op 22 juni. Ook Zorgboerderij Novalishoeve aan de Hoornderweg 46 in Den Hoorn (Texel) houdt dan 'open erf'. Spring op de fiets en snuif de geur van het platteland op. Maak kennis met de nieuwsgierige koeien in de wei en bewonder kippen, varkens, lammetjes of kalfjes. Op de tuinderij kijk je je ogen uit hoeveel soorten groenten er zijn.

Tijdens Lekker naar de Boer kun je met eigen ogen zien wat biologisch telen inhoudt en de mensen achter het biologische product ontmoeten. Samenwerken met de natuur lijkt misschien eenvoudig, maar vereist heel veel vakmanschap. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.


Een impressie van de boerderij.

Op zaterdag 22 juni is de Novalishoeve open voor publiek, van 10:30–16:00 uur. De medewerkers van Novalishoeve staan klaar om je van alles te laten zien, ruiken en proeven. Het is een biologisch dynamisch landbouwbedrijf, met boerderijwinkel met eigen producten. Speciaal voor Lekker naar de Boer worden de volgende activiteiten georganiseerd: schapen scheren, rondleidingen, speurderij voor kinderen, vilten, schminken en nog veel meer.

Programma

11:00 uur: Rondleiding
11:15 uur: Schapen scheren kinderdemonstratie
12:00 uur: Rondleiding
12:00 uur: Uitbeendemonstratie lam
13:30 uur: Bijen workshop
14:00 uur: Schapen scheren kinderdemonstratie
15:00 uur: Uitbeendemonstratie lam

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de zorgboerderij zullen kunstenaars Ineke Kuiper en Patrick Tanghe een expositie samenstellen in de boerderijwinkel, onder de titel: vervlechting-ontvlechting. De tentoonstelling loopt tot half augustus.

Om 15:00 zullen de kunstenaars een glas heffen met alle aanwezigen.

Kijk voor meer informatie op www.raphaelstichting.nl/novalishoeve.
Publicatiedatum: