Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Permacultuurtuin, speurtocht, kabelbaan

Open dagen bij bio-boerderij De Sterke Akkers in Dalen

De biologische- en zorgboerderij De Sterke Akkers houdt zaterdag 22 en zondag 23 juni open dagen in het kader van 'Lekker naar de boer'. Er zijn allerlei activiteiten: rondleidingen door het schapenmelkbedrijf en de nieuwe permacultuurtuin, catering van eigen producten, de nieuwe boerderijwinkel is open, mensen kunnen tarwegrassap proeven, er is een speurtocht voor kinderen en scouting Coevorden zorgt voor een kabelbaan.

Het biologisch gemengde bedrijf dat boer Herman Bosman runt samen met boerin Alberta Rollema, personeel, zorgdeelnemers, stagiaires en vrijwilligers, is te vinden aan de Valsteeg 3 te Dalen. De open dagen zijn op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.


Boerderijwinkel

"We hebben de boerderijwinkel vernieuwd en uitgebreid", vertelt boerin Alberta Rollema tijdens een rondleiding. "We verkopen producten van eigen erf zoals biologisch lams- en schapenvlees, van een collega biologisch kippen-, rund- en varkensvlees, biologische groente en fruit ook uit eigen tuin, streekhoning, eigen eieren, eigen gemaakt tarwegrassap, biologische schapenkaas gemaakt van onze melk, biologische droogwaren van 'De Nieuwe Band', schapenvachten, biologisch honden- en kattenvoer, eigengemaakte producten zoals houtdraaiwerk, kruidenthee en -zalf en gesponnen schapenwol. De winkel is open op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur."

Zorgboerderij

De Sterke Akkers heeft het landelijk keurmerk voor zorgboer: 'Kwaliteit laat je zien'. "Wij bieden zorg op maat. Dat kan in de vorm van dagbesteding of interne opvang", licht Herman Bosman toe. "Door mee te draaien op de boerderij kunnen mensen meer zichzelf worden en ervaring opdoen in het arbeidsproces. Ook stagiaires zijn welkom. Zo is Ilse Doek momenteel werkzaam als stagiaire via het AOC Terra en de Open Dagen zijn haar eindproject."

Permacultuurtuin

Nieuw op De Sterke Akkers is de permacultuurtuin. Herman Bosman: "'Dat is een manier van groentetelen waarbij op den duur niet meer geploegd wordt. Perma betekent blijvend. Er wordt gewerkt naar een natuurlijk evenwicht en biodiversiteit. Groenbemesters zorgen voor de juiste aanvulling van de bodemcultuur en bloemen zorgen voor de aantrekking van de juiste insecten. De aanleg neemt zeker zeven jaar in beslag. We zijn blij met de ondersteuning van Ishi Crosby, internationaal deskundige op het gebied van de permacultuurtuin."

Catering

Tijdens de open dagen is er een catering van eigen producten opgezet samen met buurvrouw Ali Dijkema van Kookatelier ‘De Kookpub’. Ook is er schapenmelkijs te koop. Bezoekers kunnen proeven van het nieuwe product tarwegrassap. Alberta: "Van eigen geteelde tarwe maken we met een slowjuicer biologisch tarwegrassap. Men zegt dat 30 ml. van dit sap evenveel vitamines en mineralen bevat als twee soorten fruit en twee ons groente!"

Voor kinderen is er een interessante speurtocht uitgezet door stagiaire Ilse Doek, men kan een rondritje maken met paard en wagen en scouting Coevorden zorgt voor een echte kabelbaan.

Meer informatie over dit veelzijdige bedrijf is te vinden op de website www.desterkeakkers.nl.
Publicatiedatum: