Zwitserse bio-appelvoorraad eerder op dan gewoonlijk

De voorraden met Zwitserse biologische appelen is bijna op. Eind mei lag er nog 73 ton Zwitserse bio-appelen op voorraad. Kijkend naar de afgelopen vier jaar is dat de laagste stand op dat moment van het jaar. Dit hebben Swisscofel en Bio Suisse bekend gemaakt. Kleine hoeveelheden van de rassen Idared, Golden Delicious, Topaz en Jonagold zijn nog steeds beschikbaar. "We hebben nog voor een paar dagen voorraad", zegt Marc Wermelinger van Swisscofel.

De Zwitserse biologische appelen zijn hiermee ongeveer een maand eerder dan gebruikelijk uitverkocht. Vanaf 14 juni start de vrije importperiode.

Zwitserland is een echt appelland. Een gemiddelde Zwitser eet ongeveer 18 kilo appelen per jaar. De vraag naar biologische appelen stijgt. De oogst in 2012 was erg slecht, daarom is volgens Wermelinger de voorraad ook eerder op dan normaal.

Bron: Gabot.de en Blick.chPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.