Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Noud Spetgens: "Uitzonderlijk goede bio-champignonmarkt"

Bio Europe stort zich naast paddenstoelen ook op zachtfruit

Tholen - Vorig jaar ging Noud Spetgens met Bio Europe zelfstandig verder, los van partner H&S Trading. Het bedrijf maakt tegenwoordig deel uit van de Fresh Food Group en bezit een eigen kwekerij (8,5 ton per week) van kastanjechampignons en witte champignons in Liessel, inclusief eigen verpakkingslijn. "We hebben contracten voor lange termijn getekend met Duitse retailers. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet."



Dat vertrouwen in de toekomst blijkt wel uit het gegeven dat de groep zich ook op de zachtfruitmarkt gaat begeven. "We gaan zowel bessen, frambozen als aardbeien leveren, zowel in de biologische als gangbare variant", vertelt Noud. "We hebben goede contacten met telers in Portugal, waardoor we zowel Hollands zachtfruit als importproduct tot onze beschikking hebben."



Het paddenstoelenassortiment dat Bio Europe vermarkt, is volledig biologisch. "De teelt van bio-champignons is wel een stuk duurder, omdat het lastig is om aan grondstoffen te komen. Gelukkig staat daar wel een meerprijs tegenover. Daarbij is de afzet tussen de Nederlandse telers en handelaren in biologische champignons mooi verdeeld. We zitten elkaar niet in de weg. Wel is het belangrijk om vooraf je afzet geregeld te hebben."



Over de huidige champignonmarkt heeft Noud niet te klagen. "De verkoop verloopt uitzonderlijk goed. Voor deze tijd van het jaar is er een hele goede vraag en dat is mijns inziens voor een groot gedeelte de verdienste van het koude weer. Wij krijgen wekelijks ook nog 1 à 2 vrachten aan paddenstoelen uit Portugal binnen en verhandelen in totaal wekelijks zo'n 35 tot 38 ton bio-champignons. Duitsland is onze belangrijkste markt, maar we krijgen nu ook aanvragen uit Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. Zo hebben we de afgelopen weken flink bij moeten kopen om aan de vraag van klanten te voldoen."



Voor meer informatie:

Noud Spetgens
Bio Europe
Mgr. Berkvensstraat 47
5757 BH Liessel
Tel: 0493 344255
Fax: 0493 344256
[email protected]