Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met vermaak voor jong en oud en informatie over opleidingen Academie

Zomerfair bij Kraaybeekerhof - zaterdag 22 juni

Kraaybeekerhof Academie in Driebergen presenteert op zaterdag 22 juni een Zomerfair. Beleving van het landgoed in al zijn facetten staat centraal. Op het programma staan onder andere theater, verschillende workshops, rondleidingen en meer. Daarnaast kunnen de gasten meer informatie krijgen over de opleidingen Natuurvoedingskunde en Natuur in Leiderschap. Ook het restaurant op het landgoed is geopend. De open dag duurt van 11:00 tot 17:00 uur.

Kraaybeekerhof Academie biedt verschillende opleidingen, trainingen en workshops. Ooit begonnen als een klein cursuscentrum, gericht op de biologisch dynamische landbouw, heeft de academie zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een breed opleidingscentrum waar het nog altijd draait om bewustzijn over aarde en mens. De academie is gevestigd op het prachtige landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar vind je onder andere een restaurant, een groenten- en kruidentuin, bos, een vijver en weide.

"Met de Zomerfair willen we de bezoekers alles wat we op het landgoed te bieden hebben op een actieve manier laten beleven", vertelt Ronnie Horstman, namens de Kraaybeekerhof.

Programma

Het programma is zeer divers. René Slot (antroposofisch arts) vertelt over voeding; de bezoekers kunnen een 'zintuigenroute' over het landgoed volgen, waarbij de smaak, de neus, de oren en de ogen flink geprikkeld worden; Herma Klaassen presenteert een workshop jam maken; biologisch kok Olivier van der Staal verzorgt een workshop zomersalade maken; het fairtrade koffiemerk Peeze geeft informatie over haar verschillende koffiesoorten en de productiewijze; Joke van den Ban houdt een workshop composthoop maken; de Biobakker verkoopt brood; Vincent de Vries laat de kinderen kennis maken met de creatieve mogelijkheden van speksteen; tuinman Theo Engbers verzorgt rondleidingen door zijn tuinen op het landgoed; De Bijentuin van de Kraaybeekerhof laat de bezoekers kennis maken met alle facetten van het imkerschap; Erik Zillig laat zien hoe hij roomijs maakt en Elise en Jara verzorgen een speelse kindertheatervoorstelling over biologisch dynamische landbouw. Bij het restaurant zijn picknickmandjes verkrijgbaar voor een lunch die op het landgoed genuttigd kan worden.

Daarnaast zijn er presentaties van de opleidingen Natuurvoedingskunde en Natuurlijk Leiderschap.

Natuurvoedingskunde

De natuurvoedingskundige is een adviseur waarbij mensen met vragen en klachten over hun gezondheid terecht kunnen voor voorlichting en therapeutische begeleiding. Diverse stromingen lanceren een visie op gezonde voeding. Centraal in de driejarige opleiding staan vragen als: Welk verhaal is het juiste voor mij; Hoe doe ik dat, anders eten en elke producten kies ik dan en hoe bereid ik ze? De opleiding wordt verzorgd door Fee van Bruxvoort. Naast de benodigde kennis leren de deelnemers ook goed waar te nemen. Ze leren een mens te zien naar lichaam, ziel en geest en daar het persoonlijke voedingsadvies op af te stemmen.

In de opleiding komen onder andere basisvakken aan de orde als voedingsleer, productkennis, medische basiskennis, biologisch dynamische landbouw, kruidenleer, diëtetiek, gesprekstechnieken, kindervoeding, en nog veel meer. Het eerste jaar legt de basis voor de vakkennis, in het tweede jaar gaat de opleiding meer de diepte in (onder andere door het schrijven van een scriptie) en het derde jaar richt zich onder andere op het oefenen en daadwerkelijk invulling geven aan het vak, uiteraard naast de inhoudelijke vakken.

De opleiding bestaat elk jaar uit twintig wekelijkse lesdagen (van 10:30 tot 16:15 uur) op de donderdag. De eerste lesdag is op 26 september. Het is mogelijk om eerst een korte inleidende cursus te volgen.

Natuur in Leiderschap

De tweejarige deeltijdopleiding Natuur in Leiderschap is bestemd voor professionals in onderwijs, (geestelijke) gezondheidszorg, psychosociale (werk)begeleiding die de mogelijkheden die de natuur en tuin de bieden verder willen uitdiepen en integreren in hun werk. Ze leren passende activiteiten te ontwikkelen voor hun cliënten of leerlingen. Aan de orde komen onder andere duurzame landschapsontwikkeling, algemene kennis van natuur en tuin, de mens als fysiek onderdeel van de natuur, interventies, therapeutisch handelen en coachingstechnieken. De opleiding omvat 27 lesdagen. De voorbereiding van de lessen en de verwerking van de lesstof vraagt buiten de lessen circa vier uur per week. De opleiding krijgt verder vorm door stagedagen, werkbezoeken, intervisie en toetsing. De deelnemers worden geacht een portfolio bij te houden en aan het eind van elk studiejaar een werkstuk te schrijven en te presenteren. De eerste lesdag is op dinsdag 24 september. De lesdagen duren telkens van 9:30 tot 17:30 uur.

Om de opleiding te kunnen volgen, heb je een voor dit werkveld relevante opleiding voltooid. Je hebt werkervaring als professional c.q. werkbegeleider in het onderwijs of geestelijke) gezondheidszorg, als therapeut of als trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Mocht je niet aan de toelatingseisen voldoen, dan krijg je voorafgaand aan de opleiding een assessment.

De Kraaybeekerhof Academie is gevestigd aan de Diederichslaan 25 in Driebergen, telefoonnummer: 0343 512925 (dinsdag tot en met vrijdag). Meer informatie op www.kraaybeekerhof.nl. Houd de website in de gaten voor de exacte tijden van de workshops en de rest van het programma. 
Publicatiedatum: