Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

22 juni open dag op biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud

Op zaterdag 22 juni aanstaande houdt biologische boerderij Landgoud in Kloosterburen een open dag in het weekend van 'Lekker naar de boer'. Van 10:00 tot 17:00 uur kun je kennismaken met de boer en boerin. Je kunt deelnemen aan een rondleiding over het bedrijf of genieten van een heerlijke proeverij van eerlijke natuurproducten zoals Blankawijn, vruchtensappen en siropen van de witte aalbes.
De eigenaren, Ale en Fenna Havenga, telen met zorg en aandacht bijzondere gewassen als oergraan 'spelt', witte aalbessen, gele mosterd en luzerne. Maar ook aardappelen, appelen, baktarwe en bieslook. Dit allemaal op biologisch wijze, samen met de natuur. Voortreffelijke eindproducten zijn de heerlijke witte Blankawijn, bessensap en -siroop. De smaak van de witte aalbessenwijn met kruisbes is licht, iets zoet en heeft een frisse afdronk. Perfect voor een warme zwoele zomerdag als aperitief of bij Oosterse of Middellandse Zee gerechten. Chefkok Dick Soek schenkt 'm in zijn restaurant Piloersemaborg in Den Ham.Over de producten van Landgoud wordt regelmatig geschreven in onder meer de lifestyle magazines Seasons, Noorderland, Landleven, de food magazines Delicous, Elle Eten en Smaakmakend.

Activiteiten

Naast rondleidingen en proeverijen kunt u zien hoe de boerin oergraan 'spelt' tot meel en bloem maalt. Ze maakt er overheerlijke pannenkoeken van: een ware traktatie! Kinderen kunnen knutselen met producten en gewassen van de boerderij, pannenkoeken versieren et cetera. Of geniet zelf van een unieke wandeling door het buitengebied en ontdek een bijzonder stukje natuur langs landerijen, dijken en gewassen via de wandelroute Landloop Pieterburen (routebeschrijving deze dag op de boerderij beschikbaar). Kom gewoon even tot rust door te genieten van weidse vergezichten over het Groninger Hogeland. Of lekker luieren op de zeedijk, met zicht op Schiermonnikoog en Borkum. Er is uiteraard koffie, thee en lekkers verkrijgbaar. De rest blijft een verrassing.


Lekker naar de boer

'Lekker naar de Boer' is een initiatief van Bionext en wil consumenten kennis laten maken met bio-boeren uit de buurt. 'Lekker naar de Boer' is gebaseerd op beleven: zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder (of eigenlijk zo natuurlijk) is aan biologisch boeren. Slim samen werken met de natuur, daar zijn biologische boeren goed in. Tijdens de jaarlijkse open dag zetten zo'n 150 boeren de deuren van hun bedrijf open. Voor meer informatie zie www.lekkernaardeboer.nl.

Landgoud

Landgoud is de biologische boerderij van Ale en Fenna Havenga in Kloosterburen. Het akkerbouwbedrijf is alleen voor het publiek geopend op zaterdag 22 juni van 10:00 tot 17:00 uur. Landgoud ligt in de gemeente de Marne aan de Dijksterweg 45 te Kloosterburen (tussen Kleine Huisjes en Broek).

Zie www.landgoud.nl voor de route, foto's en meer informatie.
Publicatiedatum: