Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lekker naar de Boer bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight en Hoeve Ackerdijk:

Van Boer naar Tuinder of andersom?

Tijdens de Lekker naar de Boer-dagen kunt u op zaterdag 22 juni kennis maken met de bio-dynamische tuinder én de biologische boer. Twee ambachten met dezelfde passie voor lekkere en eerlijke producten. Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight en Hoeve Ackerdijk laten u kennis maken met beide werelden.

U kunt op zaterdag 22 juni fietsen van Boer naar Tuinder of andersom en onderweg genieten van de prachtige natuur in Midden-Delfland. Aan het einde van de fietstocht wordt u verrast met een glaasje druivensap of met een vanille-ijsje. Ambachtelijk gemaakt bij de Tuinder of bij de Boer. U krijgt een fietsroute mee.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

In de druivenserres wordt volop gekrent en is het spitsuur. De krenttijd is een belangrijke periode in het leven van de druiventuinder. Krenten is het handmatig uitdunnen van de druiventrossen. Een tijdrovend en vakkundig werk. Maar zó kunnen de korrels uitgroeien tot de lekkerste en sappigste druiven! Kinderen kunnen ouderwets potjes persen en plantjes verspenen. Maak kennis, kom kijken en genieten van de prachtige druiventeelt.Hoeve Ackerdijk

Dit jaar is nieuw op Hoeve Ackerdijk te vinden; de verbouwde ligboxenstal voor de melkkoeien. Zo is er door de nieuwe open zijwanden een betere ventilatie in de stal. Daarbij kunnen de koeien gemakkelijker in de gaten gehouden worden. Naast deze stal heeft Hoeve Ackerdijk ook de beschikking over een eigen energieproductie met 80 zonnecollectoren. Daarnaast is er de proeverij van biologische zuivelproducten van Campina, waar de melk in wordt verwerkt. Er worden rondleidingen over het erf gegeven en door de polder, en er kan gebruik gemaakt worden van een wandelroute van ongeveer 4 kilometer over het Ackerdijk pad.

Het natuurbeheer op de boerderij staat centraal, ook is Hoeve Ackerdijk een actieve weidevogelboerderij en beheren ook land in de Schiezone van Natuurmonumenten.

Tijd: 11:00-16:00 uur.

Voor meer informatie: www.druivenkwekerij.nl en www.hoeveackerdijk.nl
Publicatiedatum: