Export van Belgische bio-groenten biedt mogelijkheden

Eén van de sleutels om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen is het verhogen van de markttransparantie. Bio zoekt Keten publiceerde recent een marktstudie over biologische groenten om hiertoe een bijdrage te leveren.

Kansen voor export

België is het kleine broertje op de internationale bio-groentemarkt. Belgische telers zijn dus vaak genoodzaakt om de internationale markttendensen te volgen. Toch geeft de studie aan dat er zich wel wat kansen aanbieden voor Belgische bio-groenten.

Zo is de vraag naar bio-producten erg groot in Frankrijk, in die mate zelfs dat de lokale productie de vraag niet kan volgen. Dit biedt heel wat exportmogelijkheden voor Belgische biologische groenten.

In de Vlaamse gangbare groentesector bestaat bovendien een goed uitgebouwd netwerk van commerciële relaties met talrijke buitenlandse afnemers en een logistieke infrastructuur. De biologische groentesector kan hier gebruik van maken. Voorwaarde is evenwel dat voldoende garanties geboden kunnen worden voor kwaliteit en continuïteit in aanlevering. Voor verre exportbestemmingen is bovendien ook bewaarbaarheid een belangrijk element.

Kansen voor industriegroenten

Enkele groenteverwerkende bedrijven zoeken samenwerking met telers voor de aanlevering van industriegewassen. Belangrijk is om voldoende grote hoeveelheden tegelijkertijd te kunnen aanleveren. Meer weten over groenten en fruit in de diepvries? Lees hier het artikel in de recentste Bio Actief.

Download hier de volledige marktstudie.

Vragen? Contacteer Paul Verbeke, ketenmanager BioForum Vlaanderen.

Bron: BioForum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.