Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kaas beschermt tegen gaatjes'

Mensen die regelmatig kaas eten lopen minder risico op gaatje in hun tanden. Dat blijkt uit een onderzoek van Kothiwal Dental College & Research Centre in India. De onderzoekers onderzochten de pH-waarden bij 68 kinderen tussen 12 en 15 jaar, voor en na het eten van verschillende zuivelproducten.

De normale zuurgraad (pH-waarde) in je mond is ongeveer 7,0. Voedingsmiddelen met een pH-waarde van 5,5 of lager zijn slecht voor je tandglazuur, omdat onder deze waarde je tandglazuur kan oplossen.

Uit een analyse bleek dat de pH-waarde in de mond na de consumptie van melk of suikervrije yoghurt niet veranderde. Dit terwijl kaas mogelijk zelfs de tanden kan beschermen. Kaas bevat namelijk bestanddelen die aan het glazuur plakken en daardoor de tanden beschermen.

Bron: NetDoctor
Publicatiedatum: