Mensen die regelmatig kaas eten lopen minder risico op gaatje in hun tanden. Dat blijkt uit een onderzoek van Kothiwal Dental College & Research Centre in India. De onderzoekers onderzochten de pH-waarden bij 68 kinderen tussen 12 en 15 jaar, voor en na het eten van verschillende zuivelproducten.
De normale zuurgraad (pH-waarde) in je mond is ongeveer 7,0. Voedingsmiddelen met een pH-waarde van 5,5 of lager zijn slecht voor je tandglazuur, omdat onder deze waarde je tandglazuur kan oplossen.
Uit een analyse bleek dat de pH-waarde in de mond na de consumptie van melk of suikervrije yoghurt niet veranderde. Dit terwijl kaas mogelijk zelfs de tanden kan beschermen. Kaas bevat namelijk bestanddelen die aan het glazuur plakken en daardoor de tanden beschermen.
Bron: NetDoctor

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-28 FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor juli stijgt 3,50 euro
- 2022-06-28 Arla-melkprijs voor juli 2022 stijgt met 2 cent per kilogram
- 2022-06-24 Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- 2022-06-23 Bio-boeren André Mulder en Eddo Nijhof vertellen over extensieve werkwijze bij EenVandaag
- 2022-06-23 "De overheid moet omschakeling naar bio juist gaan stimuleren"
- 2022-06-23 John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- 2022-06-23 "Wij redden ons wel, is het niet hier, dan wel ergens anders"
- 2022-06-22 Campina laat biologische zuivelproducten per fiets bij horeca bezorgen
- 2022-06-20 "Ja, als ik nog minder koeien houd, dan kan ik mijn rekeningen niet meer betalen"
- 2022-06-17 "Diversiteit is de basis voor een andere manier van boeren"
- 2022-06-17 Omzet Royal A-Ware steeg in 2021 met 20%
- 2022-06-17 "Hoe meer je mens en natuur samenbrengt, des te meer ze allebei floreren"
- 2022-06-16 Voorlopig onderzoek wijst uit dat biologische melkkoeien net zo gezond zijn als niet-biologische melkkoeien
- 2022-06-14 "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- 2022-06-14 "Wij zijn net zo eigenzinnig als de geiten"
- 2022-06-13 AR levert als eerste biologisch opfokvoer met dierlijk eiwit
- 2022-06-13 Boek verschenen over de landbouwtransitie op Schiermonnikoog
- 2022-06-10 FrieslandCampina opent zijn deuren voor nieuwe leden
- 2022-06-09 Gouden Grutto voor weidevogelboer Klaas de Lange
- 2022-06-07 Melkprijzen Eko-Holland met 3 euro en 2,60 euro gestegen