Groot bio-aandeel in compilatie-uitzending van Melk en Honing

In de compilatie-uitzending van het EO-programma Melk en Honing zijn afgelopen vrijdag 7 juni diverse hoogtepunten van het afgelopen seizoen getoond. Ook verschillende biologische boeren en telers passeren de revue. Zo komt na ongeveer 7:30 bio-varkenshouder Frank van Wagenberg (De Jofra Hoeve in Esch) aan het woord. Hij vertelt over het 'Bounty-eiland' van zijn varkens. De presentatrice is ook getuigeNa ongeveer 9:55 is een reportage te zien van Frodo en zijn blinde vader Piet. Zij telen met succes op het Drentse platteland biologische groenten. Hierbij gebruiken ze geen bestrijdingsmiddelen, maar zelf uitgevonden oerbacterie. Het basisingredi├źnt hiervan is water uit een vennetje en presentator Herman Wegter mocht dit proeven.
 
Presentatrice Anne-Mar Zwart bezocht verder bio-teler Esther Kuiler van 'De Ommuurde tuin' (20:25). Tijdens een fietstochtje in het bos ontdekten Esther en haar man achter een hoge muur een verwilderde moestuin. Dit bleek de verwilderde moestuin van Koning Willem III te zijn. Ze besloten zijn moestuin in ere te herstellen en telen er nu biologische groenten.


Bekijk de video in andere formaten.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.