Wessanen: Overname France Alter Eco afgerond

Wessanen heeft de overname van het bedrijf France Alter Eco afgerond. Dit Franse bedrijf is van begin af aan al gespecialiseerd in fairtrade en biologische voeding. Dit maakte Wessanen vrijdag 31 mei in een persbericht bekend. Het bedrijf ging niet in op financiële details, maar wel dat Alter Eco is overgenomen van een groep particuliere investeerders.

De producten van Alter Eco, zoals chocolade, koffie, thee en sappen, worden in supermarkten, onafhankelijke winkels en het out-of-home kanaal verkocht. Het heeft sterke partnerships ontwikkeld met boerencoöperaties, gebaseerd op eerlijke handel en respect voor mensenrechten en milieu.

France Alter Eco zal deel uit gaan maken van Distriborg, de in Frankrijk gevestigde operatie van Wessanen. Het merk, de producten en de filosofie van France Alter Eco zijn volgens Wessanen complementair aan die van Distriborg.

In het persbericht staat verder dat deze overname voor Wessanen een nieuwe mijlpaal is in de strategie om de Europese leiderspositie in de biologische levensmiddelenhandel te versterken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.