Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Varekamp Coldstores gereed voor bio-citrusseizoen

Met de komst van de eerste zendingen begint het Zuid Afrikaanse seizoen voor biologisch citrusfruit goed op gang te komen. Logistiek dienstverlener Varekamp Coldstores is er klaar voor.

In juli 2011 nam Varekamp Coldstores een unieke sorteer- en waslijn voor biologisch citrusfruit in gebruik. Met deze lijn wordt het biologisch citrus-fruit zoals sinaasappelen, mandarijnen, minneola's, citroenen en grapefruit mechanisch gesorteerd en gewassen. Het citrus-fruit rolt schoon en gedroogd van de band. In geval van kwaliteitsproblemen is deze lijn een efficiƫnte oplossing, omdat het aantal arbeidsuren per eenheid aanzienlijk omlaag wordt gebracht. Bovendien zorgt deze lijn voor een uitstekende productpresentatie, verlenging van de producthoudbaarheid, beperking van productuitval in de keten en uiteindelijk nadrukkelijk minder klachten en c.q. claims voor onze klant. Een resultaat waarmee alle betrokken partijen in de gehele keten van leverancier tot en met consument gelukkig zijn. Bijzonder hierbij is dat deze lijn uitsluitend wordt ingezet op biologisch-gecertificeerde producten. De sorteerlijn is opgebouwd in twee gescheiden ruimten, zodat contaminatie optimaal wordt voorkomen.In enkele stappen wordt het in kwaliteit aangetaste citrus-fruit uitgesorteerd, met hoge druk sproeiers in combinatie met borstels gewassen, gecontroleerd op onder andere smeltrot met uv-licht, gedroogd en terug verpakt in de gewenste verpakking. De lijn biedt de mogelijkheid het product op te vangen in zogenaamde bins-kisten, waarna het in de gewenste klein-verpakking kan worden verpakt. Het full-service concept van Varekamp Coldstores is inmiddels uitgebreid met diverse verpakkingsmogelijkheden. Het citrusfruit kan bijvoorbeeld in girsac en netlon worden verpakt.Belangrijke voordelen voor de klant zijn dus:
  • Betere productpresentatie;
  • Betere borging van de productkwaliteit;
  • Verlenging van de houdbaarheid;
  • Beperking van de uitval in de verdere keten;
  • Afname van klachten en claims;
  • Machinale verwerking (Skal-gecertificeerd) bespaart op arbeid, beperkt persoonsafhankelijkheid en verkort doorlooptijd;
  • Flexibiliteit in het verpakken.
  • Een prima oplossing voor alle betrokken partijen in de integrale keten van bio-citrus.
Voor meer informatie:

Willem Nowee, commercieel directeur
Varekamp Coldstores B.V.
Telefoon: 0174 272309
Mobiel: 06 22416727
Fax: 0174 418577
[email protected]
www.varekampcoldstores.com
Publicatiedatum: