Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Pure en eerlijke keuze voor fairtrade bio-katoen gaf doorslag"

Hein Voss krijgt eerste wisseltrofee Duurzaamheidsestafette IJsselstein

Tholen - De gemeente IJsselstein is Millenniumgemeente. Daarom mag 2013 - het Jaar van de Duurzaamheid - volgens het Millenniumplatform IJsselstein niet zomaar voorbij gaan. Daarom heeft het platform samen met milieuwethouder Thijs de Jong de Duurzaamheidsestafette mét wisseltrofee bedacht. Maandelijks zal een nieuwe winnaar voor de bokaal gekozen worden.

De eerste winnaar is Hein Voss van H3P Motives, ontwikkelaar en importeur van Max Havelaar fairtrade biologische katoenen kleding en onder meer het merk RE-5. "Vooral onze pure eerlijke keuze voor biologisch katoen in combinatie met fairtrade hebben de doorslag gegeven. Door alle sociale problematiek en rampen in Bangladesh en Cambodja sneeuwt het milieu-aspect van bio-katoen bijna onder. Met het GOTS-gecertificeerde bio-katoen gebeurt er natuurlijk zowel op milieu- alsmede op sociaal vlak al veel meer ten opzichte van de reguliere katoenteelt", reageert Hein.



Hein geeft aan trots te zijn dat hij als eerste deze duurzaamheidstrofee vanuit de gemeente IJsselstein heeft gekregen. "Daarnaast is het ook gewoon een mooi kunstwerk om naar te kijken en het herinnert ons nu dagelijks aan onze visie en missie."

Voor meer informatie:

Hein Voss
H3P Motives
06 46351763
[email protected]
www.h3pmotives.eu
www.re-5.nl
Publicatiedatum: