Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijeenkomst voor akkerbouwers, beleidsmakers en onderzoekers

Eerste Landelijke Akkernatuurdag: 13 juni 2013 in Zeijen

Op donderdag 13 juni vindt in het Drentse Zeijen de eerste Landelijke Akkernatuurdag plaats voor beleidsmakers, akkerbouwers, onderzoekers en direct betrokkenen. Deze dag staat in het teken van het succes en de mogelijkheden van akkernatuur door samenwerking tussen boeren, Agrarische Natuurverenigingen en kennisinstellingen. Dagvoorzitter Pieter van Geel zal deze dag met lezingen, discussies en excursies op inspirerende wijze leiden. Organisatoren zijn ANV Drenthe, Veelzijdig Boerenland, Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen en het Louis Bolk Instituut.

Effectieve uitwisseling van praktijk en kennis

Akkers kunnen bruisen van het leven, en dat willen steeds meer akkerbouwers versterken en beschermen. Het doel van de Landelijke Akkernatuurdag is kennis te delen over hoe akkerbouwers bedreigde natuur kunnen beschermen, en nuttige natuur kunnen inzetten voor verduurzaming. Dit sluit aan bij beleid dat steeds meer gericht is op ecosysteemdiensten.


Akkernatuur nu en in de toekomst

Op basis van recente voorbeelden leren bezoekers hoe de inzet van akkerbouwers samen met praktijkonderzoek tot resultaat leidt. Ze denken mee over de toekomst van akkernatuur, vernemen de laatste stand van zaken over het GLB, leren van elkaars ervaringen en halen het beste uit de nieuwe mogelijkheden voor akkernatuur. De dag is een must voor iedereen die met akkernatuur bezig is of daar meer over wil weten.

Programma

Onder inspirerend voorzitterschap van Pieter van Geel, voormalig staatssecretaris van Milieu, laten worden voorbeelden van successen en geleerde lessen gepresenteerd. Sprekers zijn onder meer Teunis Jacob Slob (Veelzijdig Boerenland), Merijn Bos (Louis Bolk Instituut) en Jan Gerrit Deelen (Ministerie van Economische Zaken). De Gedeputeerden van Landbouw & Natuur Munniksma (Drenthe) en Staghouwer (Groningen) zullen eveneens aanwezig zijn. In de middag zijn er op loopafstand excursies met discussies aan de hand van akkervogelbeheer, Bloeiend Bedrijf akkerranden, en bufferstroken langs oppervlaktewater.


Praktische informatie

Het congres vindt plaats in Zeijen (Drenthe) van 10:00 uur tot 16:30 uur. De bijeenkomst kost 25 euro per deelnemer, inclusief catering, eventueel vervoer van en naar CS Assen, en de publicatie 'Akkernatuur Werkt'. U kunt zich deze week nog aanmelden op www.akkernatuurdag.nl. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer het Ministerie van EZ, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en de Provincie Drenthe.
Publicatiedatum: