Krentperiode bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight begonnen

Gemiddeld twee weken later dan vorig jaar is gisteren (30 mei 2013) de krentperiode begonnen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Vanwege het koude voorjaar kon niet eerder gestart worden met de krent. Krenten is een belangrijke en drukke periode in het leven van de druiventuinder. Krenten is het uitdunnen van de druiventrossen. Uit elke druiventros wordt ongeveer 60% van de kleine groene korreltjes met de hand verwijderd. Hierdoor krijgen de overgebleven korrels meer ruimte om uit te groeien tot de Westlandse tafeldruiven.Arnold en Hilde Jansen kweken hun Westlandse tafeldruiven bio-dynamisch in 15 druivenserres, maar zonder te stoken. Hierdoor is het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart afhankelijk van de weersomstandigheden. De natuur bepaalt het ritme.

De komende vier weken zit de familie Jansen fulltime op de krenttrap om de druiventrossen vorm geven. Daarna begint het doorkleuren en afrijpen en breekt de oogstperiode weer aan.

Kijk voor meer informatie op www.druivenkwekerij.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.