Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Krentperiode bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight begonnen
Gemiddeld twee weken later dan vorig jaar is gisteren (30 mei 2013) de krentperiode begonnen bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Vanwege het koude voorjaar kon niet eerder gestart worden met de krent. Krenten is een belangrijke en drukke periode in het leven van de druiventuinder. Krenten is het uitdunnen van de druiventrossen. Uit elke druiventros wordt ongeveer 60% van de kleine groene korreltjes met de hand verwijderd. Hierdoor krijgen de overgebleven korrels meer ruimte om uit te groeien tot de Westlandse tafeldruiven.
Arnold en Hilde Jansen kweken hun Westlandse tafeldruiven bio-dynamisch in 15 druivenserres, maar zonder te stoken. Hierdoor is het tijdstip waarop met krenten en oogsten wordt gestart afhankelijk van de weersomstandigheden. De natuur bepaalt het ritme.
De komende vier weken zit de familie Jansen fulltime op de krenttrap om de druiventrossen vorm geven. Daarna begint het doorkleuren en afrijpen en breekt de oogstperiode weer aan.