Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pand krijgt multifunctionele bestemming

Plannen voor bio-winkel in leegstaand Arsenaal in Doesburg

Ondernemers uit Doesburg willen het uit de vroeg 15-de eeuw daterende Arsenaal verwerven, restaureren en exploiteren. Zij willen het gebouw een multifunctionele bestemming geven. Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de plannen en besloten in te stemmen met het voorgestelde gewijzigde gebruik van dit monumentale pand. Volgens het bestemmingsplan zijn kantoren, maatschappelijke voorzieningen, beperkte centrum voorzieningen en een dienstwoning toegestaan. Hiermee komt een einde aan de jarenlange leegstand van een zeer markant en belangrijk historisch gebouw in Doesburg.

De restauratie en afbouw van het Arsenaal werd enkele jaren gelden gestaakt door de eigenaar. Vanaf dat moment is er, door alle betrokken partijen, gezocht naar een nieuwe eigenaar. Er zijn afgelopen jaren verschillende alternatieven geweest, waarbij helaas telkens opnieuw moest worden geconstateerd dat de financiering van de plannen niet haalbaar was. Ook vanuit de gemeente zijn er diverse initiatieven genomen. "Het college is blij met het initiatief van dhr. Dijkman en dhr. Van Stiphout", aldus burgemeester Luesink.

"De plannen zien er veelbelovend uit en na toetsing van het bestemmingsplan kan en wil het college graag medewerking verlenen aan het realiseren van dit plan. Dit initiatief is voor Doesburg een geweldige aanwinst in de binnenstad en een positief geluid in moeilijke economische tijden. Dat is goed voor Doesburg. We verwachten dat dit initiatief veel betekent voor Doesburg en de wijde regio."

De initiatiefnemers willen aan het gebouw een multifunctionele bestemming geven. Cultuur, ontspanning en 'een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking' staan hierbij centraal. Dit wordt gecombineerd met een restaurant en overnachtingsmogelijkheden. Zij overwegen daarnaast een bierbrouwerij, wijnopslag, een filmhuis en een biologische winkel te realiseren en te exploiteren in Het Arsenaal. Ook zal een dienstwoning in het monumentale pand worden ondergebracht.

Mano Dijkman is eigenaar van BSO De Dijk in Doesburg en werkte voorheen bij Primera in de stad. Van Stiphout is eigenaar van Bouwservice Van Stiphout uit de Boekholtstraat in Doesburg. Het plan is om in april 2014 de deuren te openen.

Bron: DoesburgDirect.nl
Publicatiedatum: