Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningin Maxima proeft Puur Noord Nederland

Op 28 mei bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima Noord Nederland. Tijdens deze zeer korte tour door Groningen en Drenthe hebben zij genoten van al het lekkers uit deze provinciën.

Zo bezochten ze de streekproductenmarkt op Landgoed Nienoord en hadden daar een ontmoeting met Hanneke Kuppens van de Oude Streek, één van de producenten van Puur Noord Nederland. Hanneke stond daar met de overheerlijke kaasjes Machedoux en Machere. Koningin Maxima proefde een stukje Machedoux en vond het zo lekker dat ze gelijk maar een heel kaasje heeft meegenomen.

Ook spraken zij uitgebreid met Marcel en Jeanette Douma van De Keukentuin in Zuidbroek, ook één van de telers van Puur Noord Nederland. Het koninklijk paar nam uitgebreid de tijd om te praten over de diverse bijzondere kruiden en stelde gerichte vragen.Daarna ging het koninklijk paar de provinciegrens over en bezochten ze Landgoed Mensinge alwaar ze konden genieten van een heuse Drentse koffietafel. Harro Coster, chef cuisinier, kookt al jaren het liefst met biologische producten uit de regio. Voor de Drentse koffietafel werden dan ook heerlijke sapjes, jams, kaas en zuivel van Puur Noord Nederland producten gebruikt.

Puur Noord Nederland

Puur Noord Nederland is een merk van De Zaai-Ster. Het merk bundelt honderden heerlijke, biologische producten uit Noord Nederland. Zuivelproducten worden volgens authentieke productiemethoden geproduceerd. Groenten en fruit krijgen de tijd om te groeien en smaak te ontwikkelen. Koeien mogen hun hoorns behouden, de kippen hun snavels.

Puur Noord Nederland is trots op zijn boeren. Achter elk product van Puur Noord Nederland schuilt een verhaal, een boer, een bedrijf waar vol overtuiging en met liefde voor dier en natuur wordt gewerkt. Een verhaal dat Puur Noord Nederland met trots vertelt aan de consument. Puur Noord Nederland maakt hiermee de afstand tussen producent/teler en consument korter, niet langer anoniem en geeft je de garantie een eerlijk product in handen te hebben. Eerlijk voor mens, dier en milieu. De producten komen gegarandeerd uit de buurt, zodat ze nooit lang onderweg zijn geweest (dus verser!) voordat ze in handen van de consument komen en zodat er minder vervoerskilometers op de teller staan. Boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, zodat ze ook op lange termijn eerlijke producten kunnen blijven leveren. Dát is duurzaamheid.
Publicatiedatum: