Leden pergola associatie starten met oogsten, tevens ecotuindag

Oogstseizoen Boerderij Buitenverwachting start 1 juni

Zaterdag 1 juni begint het oogstseizoen van Boerderij Buitenverwachting. Op deze dag starten de leden van de pergola associatie met oogsten. Een pergola is hier niet een constructie waar planten langs kunnen groeien. Een pergola associatie is een associatie tussen landbouw producent(en) en consumenten(en), tussen boer(en) en burger(s). Zij weten zich verenigd in een gemeenschappelijk belang, namelijk goede voeding.


Bloeiende kardoen, familie van de artisjok

De associatie is zo georganiseerd dat de consument, voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een teeltseizoen, meedeelt in de oogst. De consument betaalt hiervoor vooraf een vast bedrag. De boer heeft zo de zekerheid van afzet, de consument, die eigenlijk een coproducent wordt, heeft betaalbare en gezonde voeding die lokaal geproduceerd wordt. In Amerika wordt in plaats van pergola de iets duidelijker term CSA gebruikt, dat wil zeggen community supported agriculture, door de gemeenschap gesteunde landbouw. Wil je lid worden, kom dan langs.Op 1 juni is de moestuin van Boerderij Buitenverwachting tevens te bezoeken in het kader van de ecotuindagen van Velt (www.velt.be). Velt is de van oorsprong Vlaamse vereniging voor ecologische leef- en teeltwijze. Deze vereniging is al enige jaren in Nederland actief en heeft ook een afdeling in onze omgeving (www.velt.be/hollandrijnland). Velt zet zich in om het ecologische leven en telen te bevorderen via educatie, het uitgeven van publicaties en campagnes, zoals de actie zonder is gezonder. En dit geldt ook voor de moestuin van Buitenverwachting, waar gifvrije gezonde groenten worden geteeld.Tijdens de ecotuindag worden er rondleidingen door de experimentele moestuin met vergeten groenten gegeven en is er informatie over Velt verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op www.boerderijbuitenverwachting.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.