Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toename opvolging bio-bedrijven

Biologische land- en tuinbouwers willen 'doorgaan zoals nu'

'Doorgaan zoals nu' is het devies van de biologische land- en tuinbouwers; 71.6% van hen verwacht de bedrijfsactiviteiten op gelijke voet voort te zetten. Bij de gangbare land- en tuinbouwers ligt dit percentage op 64,2%. Gangbare ondernemers hebben, net als in 2011, meer uitbreidingsplannen dan hun biologische collega's.

Dit blijkt uit een vergelijking van de resultaten uit de sectorscanners van 2011 en 2012 die agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect heeft uitgevoerd. Tijdens deze telefonische inventarisaties werden zowel gangbare als biologische agrariërs onder andere ondervraagd over hun bedrijfsactiviteiten en toekomstplannen.


Toename opvolging biologische bedrijven

Hoewel het aantal biologische bedrijven (met een bedrijfshoofd van 50 jaar of ouder) met een perspectief op een opvolger in 2012 is toegenomen, blijven de gangbare agrariërs zekerder over hun opvolgingssituatie. 40,8% van de gangbare boeren en tuinders kan rekenen op een opvolger, tegenover 35,9% van de biologische bedrijven.


Meer jongere bedrijfshoofden bij gangbare bedrijfsvoering

Het percentage bedrijfshoofden jonger dan 45 jaar ligt bij de gangbare bedrijven ruim 6,5 procentpunt hoger dan bij de biologische bedrijven (25,2% tegenover 18,6%). Wel ligt het percentage bedrijfshoofden van 65 jaar of ouder bij gangbare bedrijven (10,1%) ook iets hoger dan bij biologische bedrijven (8,5%).


Over AgriDirect

AgriDirect verzorgt direct marketing- en marktonderzoeksprojecten voor toeleveranciers en dienstverleners in de land- en tuinbouwsector. De in totaal circa 80 werknemers zijn werkzaam op de Nederlandse (Roggel) en Duitse vestiging (Viersen), waar tevens twee eigen callcenters gevestigd zijn. AgriDirect heeft en onderhoudt de grootste en meest actuele agrarische adressendatabases van Nederland, België en Duitsland. Een Poolse agrarische database is in opbouw.
Publicatiedatum: