Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biotiek en Vino Mundo bundelen hun krachten en worden Biodyvino

Biotiek sedert 20 jaar de pionier van de biowijnen in België en Vino Mundo, dynamische wijnhandel gespecialiseerd in biologische en Fair Trade wijnen bundelen hun krachten en worden Biodyvino. 'Excellence in organic and Fair Trade wines'. Biodyvino wordt de referentiespeler in België voor het leveren van betaalbare biologische en Fair Trade kwaliteitswijnen aan professionele gebruikers en de echte liefhebbers.

Biologische & Fair Trade wijn, respect voor mens en milieu

Biodyvino gelooft in het belang van duurzame wijnbouw en focust daarom enkel op wijnen zonder toevoeging van chemische gewasbeschermingsmiddelen (biologische wijnen) en wijnen geproduceerd met respect voor producenten (eerlijke handel wijnen). Respect voor mens en milieu in landbouw wordt een steeds belangrijker thema en Biodyvino wenst met haar aanbod een concreet alternatief te bieden.


Historiek

Antoon De Paepe richtte in 1993 na een jarenlange loopbaan in de banksector de biologische wijn-importzaak Biotiek op. Wat begon als een hobby groeide, met de steun van echtgenote Liliane en zoon Jörg al snel uit zijn voegen. Op nauwelijks enkele jaren tijd, groeide het gamma van Biotiek van enkele biologische Bordeauxwijnen uit tot het grootste aanbod van biologische en biodynamische wijnen in België. Vandaag voert Biotiek een 300-tal biologische wijnen in, van meer dan 80 wijnbouwers uit onder andere; Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, enzovoorts.

Vino Mundo, is sinds 2006 dé wijnhandel gespecialiseerd in biologische en Fair Trade wijnen. Vincent De Coninck, gediplomeerd sommelier en tevens in bezit van het international erkend WSET 'Advanced Certificate', is de gedreven zaakvoerder achter Vino Mundo. David Barbé versterkte met zijn managmentexpertise het bedrijf in 2010. In 2012 behaalde hij eveneens het Advanced Certificate bij het WSET. Het team van Vino Mundo combineert expertise en kennis met hun overtuiging in duurzame en milieuvriendelijke landbouw. Vino Mundo behaalde in 2006 ook de eerste Be Fair Awards; prijs voor meest innovatief Fair Trade bedrijf.
 

Toekomst

Biodyvino bundelt de competenties van beide bedrijven om nog verder te groeien en een belangrijke rol te spelen in de markt van biologische en Fair Trade wijnen. De steeds groeiende bio en fair trade wijnmarkt vergt professionele en gespecialiseerde importeurs. Daarom is Biodyvino met zijn unieke aanpak dan ook de uitgelezen partner voor (bio)supermarkten, restaurants, delicatessenzaken, wijnhandels, enzovoorts.

Waardengedreven bedrijf

Biodyvino is een waardengedreven bedrijf dat een voorbeeld wil zijn van een rendabel en innovatief business model gebaseerd op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kijk voor meer informatie op www.biodyvino.be.
Publicatiedatum: