Niek's Witte komt weer tot leven

De laatste zakjes biologische aardappelen -Niek's Witte- zijn uitverkocht, maar deze bijzondere aardappel, die afgelopen jaar tot Held van de Smaak werd uitverkoren, is inmiddels weer aan de poldergrond toevertrouwd. "In een stevig opgebouwde aardappelrug is ze tot leven gekomen. Groen en krachtig heeft de Bionica de polderklei opzij geduwd en haar robuuste blad steekt nieuwsgierig boven de grond uit. Echt naar haar zin heeft ze het nog niet, haar blad ziet nog wat geel door de ongewone voorjaarskou", vertelt Jozien Vos van Maatschap Vos vanuit Kraggenburg.


De nieuwsgierige Niek's Witte (ofwel Bionica) - duwt de klei opzij

Jozien geeft aan dat het een sterke aardappel is, die bestand is tegen de gevreesde ziekte phytopthera. "De aardappel groeit door ondanks de kou. Het zal ongetwijfeld tot een speciale voedingswaarde leiden. Ze is dit jaar niet alleen in Nederland uitgeplant. Maar ook in Ierland, Engeland, België, Mallorca, Duitsland en Zweden gaan ze haar kwaliteiten leren kennen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.