Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mooie combinatie tussen entertainment en serieuze zaken"

Farmfestival bio-boerderij 't Schop drukbezocht

Tholen - De weersverwachtingen waren alles behalve positief, maar uiteindelijk is er gisteren (26 mei) geen druppel regen gevallen tijdens de open dag van biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. De open dag werd voor het eerst omgedoopt tot een Farmfestival en werd drukbezocht. "Er zijn bijna 3000 bezoekers geweest. Het is de hele dag droog gebleven, maar het was wel veel te koud. Daarom zijn we extra blij dat het zo druk was", reageert Jan van den Broek.
 
De open dag van 't Schop was de apotheose van de eerste editie van het Future of Food Festival. Dit festival draait om alles wat met bewust eten en de toekomst van ons eten te maken heeft. Er stonden diverse lezingen op het programma, van onder meer Jaap Korteweg (de Vegetarische Slager) en Joost de Reus (Innovatienetwerk) over het oerdieet. "En voor mij was één van de hoogtepunten de lezing voor kinderen door Frederike Praasterink en studenten van de HAS. Na de lezing gingen de studenten van de koksopleiding van de Rooi Pannen in Tilburg ook nog aan de slag met een kookwokshop voor de kinderen. Dat was erg geslaagd."
 

De lezing voor de kinderen.

Op het terrein was tevens een biologische boerenmarkt ingericht. "Er stonden zo'n vijftien stands van biologische bedrijven uit de omgeving op ons erf. We verkopen in onze boerderijwinkel ook de producten van het merendeel van deze bedrijven. Leuk dat ze tijdens onze open dag van de partij waren."
 
Jan kijkt met een heel tevreden gevoel terug op de open dag. "Het was uiteindelijk een hele mooie combinatie tussen entertainment en serieuze zaken. Dit zorgde voor een goede sfeer waardoor de bezoekers zich ook open konden stellen voor de zaken die besproken zijn." De open dag werd afgesloten met livemuziek in de boerderijschuur. "We hebben het podium voor de zekerheid maar naar binnen verplaatst. Achteraf bleek dit dus niet eens nodig te zijn."
 

Optreden van Isabelle Amé.

Brabantse Held van de Smaak 2013

In de loop van de middag vormde het terrein van 't Schop ook het decor van de Brabantse Held van de Smaak-verkiezing. Werner Bührs van de boerderijslagerij van bio-boerderij Jofrahoeve in Esch ging er met de titel vandoor. "Ik vind het persoonlijk erg leuk dat de winnaar in de biologische branche actief is. We kennen de ondernemers van de Jofrahoeve ook heel goed en gunnen hen deze titel dan ook van harte", besluit Jan.
 

De genomineerden op een rij.

Voor meer informatie:
 
Jan van den Broek
Biologische Boerderij 't Schop
Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek
013 5056156
[email protected]
www.hetschop.nl