BioForum: Strengere bio-controle van kracht

Op dinsdag 30 april is de nieuwe wetgeving in het staatsblad gepubliceerd. Zoals eerder aangegeven door BioForum verandert dit in België weinig. De nieuwe wetgeving zal vooral een impact hebben in andere lidstaten. De controle wordt strenger en BioForum Vlaanderen kan dit alleen maar toejuichen. Hiermee wordt bio nog geloofwaardiger en is er nog meer kans om de fraudeurs eruit te halen.

Concreet betekent dit dat elke lidstaat bij minstens 5% van de marktspelers jaarlijks een staal moet nemen. En jaarlijks moet minimum 10% van de ondernemers een extra controle ondergaan. Welke ondernemers dat zijn,wordt bepaald door een risico-analyse.

Elke lidstaat zal bovendien een sanctietabel opstellen waardoor het ook voor andere lidstaten transparanter wordt welke sancties gelden bij welke inbreuken.

Overheden zullen ook strenger toezien op de werking van de controleorganisaties en er komen striktere regels over het uitwisselen van informatie tussen de controleorganisaties onderling en tussen de controleorganisaties en de overheid.

Vragen over controle? Contacteer Elke Denys, coördinator verwerking BioForum Vlaanderen.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.