Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioForum: Strengere bio-controle van kracht

Op dinsdag 30 april is de nieuwe wetgeving in het staatsblad gepubliceerd. Zoals eerder aangegeven door BioForum verandert dit in Belgiƫ weinig. De nieuwe wetgeving zal vooral een impact hebben in andere lidstaten. De controle wordt strenger en BioForum Vlaanderen kan dit alleen maar toejuichen. Hiermee wordt bio nog geloofwaardiger en is er nog meer kans om de fraudeurs eruit te halen.

Concreet betekent dit dat elke lidstaat bij minstens 5% van de marktspelers jaarlijks een staal moet nemen. En jaarlijks moet minimum 10% van de ondernemers een extra controle ondergaan. Welke ondernemers dat zijn,wordt bepaald door een risico-analyse.

Elke lidstaat zal bovendien een sanctietabel opstellen waardoor het ook voor andere lidstaten transparanter wordt welke sancties gelden bij welke inbreuken.

Overheden zullen ook strenger toezien op de werking van de controleorganisaties en er komen striktere regels over het uitwisselen van informatie tussen de controleorganisaties onderling en tussen de controleorganisaties en de overheid.

Vragen over controle? Contacteer Elke Denys, coƶrdinator verwerking BioForum Vlaanderen.

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: