Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse voorzitter voor European Bioplastics

De Nederlander François de Bie is gekozen tot voorzitter van belangenvereniging European Bioplastics (voor de komende twee jaar). Hij vervangt de vertrekkende voorzitter Andy Sweetman van Innovia Films.

De Bie is momenteel marketing directeur PLA en bioplastic bij Purac en beschikt over ruime ervaring in de sector bij bedrijven zoals Sabic Innovative Plastics en GE Plastics.

Andere leden van de nieuwe raad van bestuur zijn Mariagiovanna Vetere van NatureWorks en Stefano Facco van Novamont. Beiden zijn gekozen tot vice-voorzitters. De raad van bestuur bestaat verder uit Jürgen Keck (BASF), Peter Brunk (Biotec), Rainer Schweda (Braskem) en Johnny Pallot (Roquette).


Van links naar rechts: Johnny Pallot, Mariagiovanna Vetere, Jürgen Keck, François de Bie, Stefano Facco, Peter Brunk en Rainer Schweda.

De Bie: "Bioplastics zal helpen om van deze wereld een duurzamere plek te maken voor nu en voor onze toekomstige generaties. Veel consumenten en merkeigenaren zijn zich nog niet bewust van de voordelen van bioplastics. Hierin wil European Bioplastics de komende jaren verandering in brengen. We staan op de drempel van de bioplastics-revolutie en er moet nog een hoop werk worden verricht."

Met een jaarlijkse groei van meer dan 20 procent ontwikkelt de bioplastics-industrie zich dynamisch in verschillende toepassingsgebieden.

Kijk voor meer informatie op www.european-bioplastics.org.
Publicatiedatum: