Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 26 mei, festival en open dag in één

Speciaal Farmfestival op erf van boerderij 't Schop

De open dag van biologische boerderij 't Schop in Hilvarenbeek is al jaren een succes. De familie Van Den Broek stelt op zondag 26 mei wederom hun erf aan de Esbeekseweg 2 in Hilvarenbeek open voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er allemaal op hun bedrijf gebeurt.

Dit jaar is deze happening omgedoopt tot een speciale editie: het Farmfestival. Dit wil zeggen dat de open dag uitgebreider is dan normaal, omdat het ook de apotheose is van de eerste editie van het Future of Food Festival. Dit festival draait om alles wat met (bewust) eten en de toekomst van ons eten te maken heeft. 't Schop is de uitgelezen plek om dit festival af te sluiten. Hier komen de ingrediënten plezier, proeven en een stukje bewustwording bij elkaar. Het is een mooi dagje uit voor de hele familie, want voor ieder wat wils.

Dit staat er op het programma (van 11:00 tot 19:00 uur):
  • Boerenmarkt, waar verschillende biologische (streek)producten geproefd en gekocht kunnen worden. Op de markt staan onder andere de Eindhovense stadsboerderij Genneper Hoeve, fruitboerderij Sprankenhof uit Udenhout, varkenshouderij de Voortse Hoeve, Kruidenrijk uit Haaren en Gageleer, speciaalbier uit België.
  • De boerderijwinkel is open (vers vlees, groenten en andere biologische (streek)producten).
  • Live muziek Idon'tneednodoctor, met Beekse muzikanten, van Tilburgs rijzende ster, Isabelle Amé & band en de uitsmijter Kings of Bongo een Manu Chao Tribute.
  • Leerzame mini-lezingen of pitches door de biologische boer Jan van den Broek zelf, Jaap Korteweg, de Vegetarische Slager en Joost de Reus (Innovatienetwerk) over het oerdieet.
  • Kinderlezing en kinderkookworkshops door Marcel v.d. Does in samenwerking met De Rooi Pannen (voor 8 tot en met 12 jaar) door Frederike Praasterink (lector wereldvoedselvoorziening HAS).
  • Kinderprogramma voor de kleineren: een speelzandberg, knuffelhoek met konijnen en een pony, een berg stro om in te spelen en kruiden zoeken in de wei.
  • Held van de Smaak-verkiezing. De winnaar mag door naar de landelijke finale tijdens de Week van de Smaak in september. Het gaat er dit jaar om welke held de lekkerste en beste worst gemaakt heeft.
  • Herderkamp: Ook is er een herderkamp van Schapenheld Stijn Hilgers met zijn kudde Kempische Heideschapen, zijn er rondleidingen door de moestuin, kan iedereen mee op een koeiensafari en wordt de inwendige mens niet vergeten met een bar en een heerlijk buffet.
  • Huifkar-pendeldienst. Met trekker en huifkar van den Elshorst op een leuke en bijzondere manier vanuit Tilburg naar Hilvarenbeek reizen kan: er rijdt speciaal een huifkar-pendeldienst vanaf het Stadhuisplein naar de boerderij. Terug kan ook.

't Schop is een bijzonder boerenbedrijf. Volledig biologisch en allround met vleeskoeien, een moestuin, een boerderijwinkel met eigen producten, een grote keuken voor kookworkshops en twee authentieke ontvangstruimtes. De passie van het gezin voor wat ze doen blijkt onder andere uit de bevlogen rondleidingen over de boerderij, de hartelijkheid van de ontvangst en de kwaliteit van de diensten/producten. Niet voor niks wonnen ze de Plattelandsaward 2012.

De laatste keer trok het Opendagfestival 2500 bezoekers.

Extra interessant: de presentatie van de Vegetarische Slager. De boer die vleeskoeien houdt en vlees verkoopt in zijn winkel geeft een voorvechter van vegetarische producten het woord. Zijn Jan en Jaap het wel met elkaar eens?

Kijk voor het programma op de website van 't Schop en informeer voor meer informatie bij Jan van den Broek (06 53275981) of mail naar [email protected].
Publicatiedatum: