Octrooi rode radijskiemen blijft overeind

Op woensdag 8 mei heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de zaak van teler Cresco versus Taste of Nature. In deze bodemprocedure betwist Cresco de octrooieerbaarheid van rode radijskiemen omdat ze zijn gemaakt via werkwijzen van wezenlijk biologische aard. De rechtbank in Den Haag weerlegt echter dit argument omdat volgens de regels van het Europees Octrooi Bureau (EOB) alleen werkwijzen van wezenlijk biologische aard zijn uitgesloten van octrooieerbaarheid en niet de voortbrengselen.

Zolang een voortbrengsel voldoet aan de octrooicriteria nieuw, inventief en industrieel toepasbaar, en het geen planten- of dierenras betreft, is het octrooieerbaar. Hiermee weerlegt de rechter een eerdere uitspraak in kort geding in 2012 in deze zaak. Voor Niaba-lid Taste of Nature is deze uitspraak van groot belang, juist omdat bescherming van deze rode radijskiemen via het Kwekersrecht niet mogelijk is.

Zie voor meer informatie de uitspraak op de website van de Niaba.

Bron: Niaba

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.