Eerlijke prijzen voor boeren en consument

Simon Lévelt verlaagt koffieprijzen

Dinsdag 7 mei heeft Simon Lévelt de prijzen van 19 (van de 24) koffiesoorten verlaagd. Het gaat hier om de koffie die de koffiebrander in zijn 42 speciaalzaken in Nederland en België aanbiedt. De prijsverlaging varieert van €0,60 tot maar liefst €4 per kilo. De prijs van de Wiener Melange bio is bijvoorbeeld van €3,80 naar €3,60 euro verlaagd. Klik hier voor de volledige prijslijst.

Simon Lévelt streeft door middel van rechtstreekse inkoop op de plantages ernaar om niet alleen de productkwaliteit van de koffie te verbeteren, maar ook de werkomstandigheden van de arbeiders. Daar horen rechtvaardige prijzen voor de boeren bij. De prijsverlaging is onder meer mogelijk door de hoge oogsten arabica koffie en de terugval van de wereldmarktprijs naar normale waarden. Eerlijke handel geldt wat Simon Lévelt betreft niet alleen voor de boeren, maar ook voor de consument.

Als eerste

Voor zover de organisatie weet is Simon Lévelt de eerste koffiebrander in Nederland die de consumentenprijzen verlaagt. Wie volgt?!

Kijk voor meer informatie op www.simonlevelt.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.