Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overname LANI afgerond, productie komt in Emmeloord

Yellow Chips nu Nederlands grootste producent biologische chips

Tholen - De grootste Europese producent van biologische aardappelchips, het Belgische LANI, komt in Nederlandse handen. Het bedrijf Yellow Chips neemt LANI over. De contracten zijn afgelopen donderdag 16 mei ondertekend. "We zijn al geruime tijd met de eigenaren van LANI, de familie Laevers en Niclaes in overleg. Zij vonden het tijd worden om het stokje over te dragen en zagen in ons een heel gemotiveerde partij met veel ervaring", zo licht Vincent van Gorkom toe. Hij runt Yellow Chips samen met Maarten Brouwer en Jesse 't Lam.
 
Yellow Chips zal de productiefaciliteit naar Emmeloord gaan verplaatsen. "We zijn momenteel druk met de bouw van een fabriek. Deze komt letterlijk tussen de aardappelvelden te staan. Dit past perfect bij onze werkwijze. Wij geven de voorkeur aan lokale aardappelen en werken daarom samen met Flevopool om lokaal te kunnen sourcen."
 


Voor de drie ondernemers was van begin af aan duidelijk dat ze zelf chips zouden gaan produceren. "We komen allemaal uit een productieomgeving en willen het proces graag van begin tot eind in eigen hand houden. We gaan vol enthousiasme met een heel team van professionals aan de slag."
 
Naast klassieke biologische chips zal Yellow Chips ook groentechips en handgebakken (kettle) chips aanbieden. Bij de laatste twee varianten gaat het om zowel een biologisch als een niet-biologische variant. Yellow Chips ziet grote mogelijkheden voor groei van de Nederlandse markt voor premium aardappel- en groentechips.
 
Voor meer informatie: www.yellowchips.nl of 085 8771160