Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demodagen gras-rode klaver op 6 en 19 juni 2013

Op 6 en 19 juni aanstaande vinden de Klaver en Klimaat-demodagen plaats. Op deze dagen zijn de voordelen van grasklaver te zien op zand en op klei: stroken met grasklaver zonder kunstmest liggen naast gras dat maximaal bemest wordt. Medewerkers van Agrifirm Feed, Barenbrug en het Louis Bolk Instituut geven uitleg over het beheer van grasklaverweides en vertellen hoe je een goede verhouding tussen gras en klaver behoudt. Ook wordt getoond wat het effect is van grasklaver op het bodemleven.De demodagen vinden plaats op:
  • Donderdag 6 juni bij familie Buijs, Bollendonkenseweg 21, Etten-Leur (op klei).
  • Woensdag 19 juni bij familie Grootkoerkamp, perceel aan Zomerdijk (ingang vanaf Koekoekweg), Harfsen bij Deventer (op zand).
Beide bijeenkomsten beginnen om 13:00 uur en worden rond 16:00 uur afgesloten met een drankje.

Hoge productie gras-rode klaver

Gras-rode klavermengsels zijn productiever dan maaiweides met alleen gras en eenvoudig in het beheer. Daarom zijn ze zeer aantrekkelijk voor veehouders. In het project Klaver & Klimaat werken Agrifirm Feed, Barenbrug, mts. Buijs, mts. Grootkoerkamp en het Louis Bolk Instituut samen om de voordelen van gras-rodeklavermengsels breed onder de aandacht te brengen.


Aanmelden

Veehouders en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.klaverklimaat.nl. De eerste vijftig personen die zich aanmelden ontvangen tijdens de demodag een tegoedbon voor 2 hectare grasklaverzaad.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt vanuit de regeling 'demonstratieprojecten Schoon en Zuinig' van het ministerie van Economische Zaken als eindverantwoordelijke voor POP2 in Nederland.

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een internationaal onafhankelijk kennisinstituut ter bevordering van ├ęcht duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Dankzij praktijkgericht onderzoek en advies dragen wij bij aan een gezonde groei van bodem, plant, dier en mens in hun natuurlijke leefomgeving. Onze 60 werknemers zijn actief vanuit hoofdkantoor Driebergen en Accra (Ghana). Belangrijke opdrachtgevers zijn onder andere het Ministerie van EZ, provincies, waterschappen en het bedrijfsleven.
Publicatiedatum: