Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GroenLinks wil duurzaamheidsdeal van 6 miljard

Fractievoorzitter Bram van Ojik wil snel met het kabinet in gesprek over een positieve hervormingsagenda. GroenLinks is in overleg met het kabinet over het hoger onderwijs, de kinderbijslag en kinderopvang. Daar wil Van Ojik duurzaamheid aan toevoegen. Die hervorming heeft voor hem de hoogste prioriteit.

Van Ojik: "De politieke discussie richt zich enkel op extra bezuinigingen. Dat is voorbarig en niet productief. Wat ons land nu nodig heeft zijn afspraken om de economie sterker en duurzamer te maken."

Dit weekend stuurde Van Ojik een opzet voor een akkoord over duurzaamheid naar premier Rutte en minister Dijsselbloem. In die Duurzaamheidsdeal stelt GroenLinks voor 6 miljard euro van de rijksbegroting anders te besteden door te kiezen voor schone energie uit zon en wind, investeringen in energiebesparing en openbaar vervoer.

Van Ojik: "Deze voorstellen leveren op korte termijn banen op en zijn goed voor het milieu. Alleen als we voluit kiezen voor verduurzaming kunnen de grote problemen van deze tijd – werkloosheid, schaarste aan grondstoffen en energie, opwarming van de aarde – in samenhang worden aangepakt. Daar moet een meerderheid in beide Kamers van het parlement voor te vinden zijn. Ik roep mijn collega's dan ook op zich bij de Duurzaamheidsdeal aan te sluiten."

Klik hier voor meer informatie over de Duurzaamheidsdeal.

Publicatiedatum: