Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe look voor oplegger

Stroopfabriek Canisius-Henssen: bio-aandeel van 15%

Tholen - De oplegger van stroopfabriek Canisius-Henssen in het Limburgse Schinnen heeft sinds kort een nieuwe look gekregen. Hierin worden dagelijks zo'n 40.000 potjes stroop vervoerd. Commercieel directeur Jean-Pierre Henssen geeft aan dat in de stroopfabriek zowel gangbare als biologische stroop geproduceerd wordt. "Het merendeel van de biologische stroop wordt onder private label afgezet", vertelt hij.



De biologische Rinse Appelstroop van het eigen merk Canisius is in diverse gangbare supermarkten verkrijgbaar. De bio-stroop die onder private label geproduceerd wordt is voornamelijk in natuurvoedingswinkels in binnen- en buitenland te vinden. Verder produceert de stroopfabriek voor de industrie ook biologische bietenstroop. Deze bietenstroop wordt verwerkt door onder meer sausfabrikanten, bakkerijen en dropjesfabrikanten.



Het bio-aandeel bij Canisius is best groot. Jean-Pierre schat dat 15% van de totale productie in de fabriek biologisch is. "Binnen de fabriek zijn ze zo'n 25 tot 30 jaar geleden begonnen met de productie van biologische stroop. Dit was op verzoek van een klant. Ik ben hier inmiddels meer dan twintig jaar werkzaam en de bio-productiecapaciteit is in die periode aanzienlijk gegroeid."


Canisius Henssen is inmiddels 110 jaar oud. Voor het honderdjarig bestaan ontving de Schinnense stroopfabriek het predicaat 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.

Voor meer informatie:

Jean-Pierre Henssen
Stroopfabriek Canisius-Henssen
Nagelbeek 6-8
6365 EK Schinnen
046 4431212
j.p.henssen@canisiusstroop.nl
www.canisiusstroop.nl