Biologische landbouw in Rheinland-Pfalz sterk gegroeid

De biologische landbouw in Rheinland-Pfalz is aanzienlijk toegenomen. Het aantal bio-boerderijen is in 2012 met 10 procent gestegen en het bio-areaal is met ongeveer 9 procent uitgebreid. Dit maakte de Minister van Landbouw in Mainz donderdag 2 mei bekend. "Voor de regionale bedrijven biedt de bio-landbouw steeds meer kansen. Er worden steeds meer producten regionaal afgezet", aldus minister Ulrike Höfken. Zij ziet dit als een bemoedigende ontwikkeling voor producenten, consumenten, dieren en natuur.

In totaal zijn 1076 bio-bedrijven actief op een areaal van 44.200 hectare. Daarmee ligt het bio-aandeel in het agrarisch gebied op ongeveer 6 procent. Naast de toenemende vraag naar biologische producten stimuleert ook de verhoogde premie voor de bio-producenten van de provinciale overheid de groei van de biologische sector in Rheinland-Pfalz.

Bron: T-Online


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.