Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mooi product voor in groentepakket"

Eerste asperges geoogst bij De Buitenman

Tholen - Bij biologische boerderij De Buitenman zijn ze weer begonnen met de oogst van biologische asperges. "De oogst is twee weken later van start gegaan, maar wat er nu geoogst wordt is van prima kwaliteit", vertelt teler Tom Romme vanuit Lage Mierde. De asperges zijn traditioneel tot 24 juni verkrijgbaar.



Tom teelt op 7 hectare biologische asperges, groen en wit. De asperges worden aan diverse afnemers geleverd, waaronder Udea en de Hofwebwinkel in Nederland en Biofresh in Belgiƫ. "Ook leveren we veel van onze asperges aan biologische boerderijen en bedrijven die groenteabonnementen uitleveren. De asperge is een mooi product om in deze periode van het jaar in het pakket te stoppen. Ze zijn nu toch wat beperkt in hun keuzes voor het abonnement."



Zoals gezegd is het seizoen twee weken later begonnen. Als gevolg daarvan moet 'De Buitenman' nu in ongeveer 70/75% van de tijd wel voldoende afzetkanalen vinden voor de biologische asperges. "We zetten altijd alle asperges op de biologische markt af. Daar gaan we nu ook weer voor."



De Buitenman teelt al sinds 1989 asperges en het bedrijf is in 1999 biologisch gaan werken. "Dat was een realistische keuze, aangezien we het niet meer eens waren met de conventionele teeltwijze."

Voor meer informatie:

Tom Romme
Landhoeve Herberg Buitenman
Buitenman 2
5094 EJ Lage Mierde
013 5091336
info@debuitenman.nl
www.debuitenman.nl