Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zo zie je maar, de natuur haalt het toch weer in"

Bloesem van 't Gelders Eiland komt iets later tot bloei

Tholen - Op zondag 28 april is het Bloesemfeest bij 't Gelders Eiland in Lobith gehouden. Harmen en Carla Peters hebben uiteindelijk zo'n vijftig tot zestig bezoekers mogen verwelkomen. "Het was erg mooi weer, maar het aantal bezoekers viel ons tegen. Ons Bloesemfeest vond gelijktijdig met de voorjaarsfair in Spijk plaats en we hadden verwacht dat de bezoekers daarvan ook wel bij ons langs zouden komen. Dit was dus niet het geval", vertelt Harmen.



Harmen geeft aan dat hij wel veel leuke gesprekken heeft kunnen voeren. "Als het rustig is heb je wel de tijd om alle mensen aandacht te geven. Het is erg leuk om hen te laten zien wat er in het voorjaar allemaal in de boomgaard gebeurt. Veel consumenten staan tegenwoordig ver af van het voedsel. Wij willen dat zij de verbinding met het voedsel houden en proberen dit te bereiken door het teelproces zichtbaar te maken."


Een blik in de boomgaard

De peren bij 't Gelders Eiland bevinden zich in het begin van het bloeistadium. "Sommige bomen zijn al iets verder. Ik verwacht dat de perenbomen begin volgende week in volle bloei staan." Diverse appelvariëteiten zitten volgens Harmen al in het 'roze knopstadium'. Dit geldt onder meer voor de Jonagold-appelen en de Rajka. De laatste is een nieuwkomer in het teeltplan van 't Gelders Eiland. De verwachting is dat de appelbomen binnen nu en een week in bloei zullen staan.



Vanwege het verlate voorjaar is de bloei zo'n tien tot veertien dagen later op gang gekomen. "Dit valt ons reuze mee. Wij hadden dit op ongeveer een maand geschat. Zo zie je maar, de natuur haalt het toch weer in. Tijdens de koude periode zag ik op een gegeven moment ook dat de bomen toch wel gewoon doorgroeiden."
 
Voor meer informatie:

Harmen Peters
't Gelders Eiland
Eltenseweg 1
6915 KA Lobith
06 227948901
info@gelderseiland.com
www.gelderseiland.com