Vooral tekort aan bio-aardappelen

Zwitserland voert 6.000 ton extra aardappelen in

Omdat de vegetatie als gevolg van het natte en koude weer in Zwitersland in gebreke blijft, blijken de aardappelvoorraden onvoldoende te zijn om de markt te voorzien totdat de nieuwe oogst er is. Daarom is invoer noodzakelijk en het gaat daarbij vooral om biologische aardappelen.

Hoewel de oude voorraden iets boven het gemiddelde liggen, is dit onvoldoende om aansluiting te vinden met de nieuwe oogst. En door de slechte oogst van biologische aardappelen in 2012 kan niet aan de gestegen vraag in eigen land worden voldaan. Nu de nieuwe oogst op zich laat wachten is de invoer van vastkokende aardappelen noodzakelijk.
 
De vegetatie loopt door het natte koude weer ook ongeveer drie weken achter. Daarom heeft Swisspatat besloten om 6.000 ton aardappelen extra te importeren. Dit geldt voor de periode van 6 mei tot en met 21 juni 2013. Swisspatat benadrukt wel dat de binnenlandse aardappelen die beschikbaar zijn voorrang moeten krijgen in de handel.
 
Bron: Schweizerbauer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.