Frankrijk: Biologische landbouw in 'kritieke fase'

Steeds minder Franse boeren schakelen om naar de biologische werkwijze. Volgens de overkoepelende organisatie APCA (Assemblée permanente des Chambres d'agriculture) bevindt de biologische landbouw zich in een 'kritieke fase'.

APCA-bestuurslid Étienne Gangneron (ook de nieuwe voorzitter van l'Agence Bio) voorziet problemen, vooral als de consumentenvraag naar biologisch voedsel hoog blijft. Dit ziet Gangneron overigens wel als een positief signaal.

Volgens hem hangt de toekomst van de biologische landbouw af van het door de Franse regering in Parijs geïnitieerde Bioplan 2013 tot 2017. Het ministerie van Landbouw wil dit Bioplan nog vóór het zomerreces presenteren.De APCA roept op voor een verdere professionalisering van de biologische boeren en pleit voor meer betrokkenheid bij onderzoek. Ook moet de begeleiding van de boeren verbeteren.

Het is volgens de APCA niet alleen van belang om het overleg binnen de branche te intensiveren, er moet ook meer aandacht komen voor de economische aspecten. Verder speelt de beschikbaarheid van land een grote rol in de verdere ontwikkeling van de bio-branche.

Bron: Agrarheute

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.