Bijenkast op Economische Zaken

Op een balkon van het ministerie van Economische Zaken staat sinds vrijdag 26 april een bijenkast. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft de kast officieel in gebruik genomen.

Bijenkasten op overheidsgebouwen

Het plaatsen van de bijenkast is een initiatief van beleidsmedewerker Wim Pelgrim, tevens hobby-imker in Dordrecht. Aanleiding was de Kamerbreed aangenomen motie Graus om imkers meer mogelijkheden te bieden om bijenkasten te plaatsen op daken van overheidsgebouwen omdat bijen in de stad prima kunnen gedijen.


Van links naar rechts: Staatssecretaris Dijksma, Wim Pelgrim (initiatiefnemer) en Puck Bonnier (hulp-imker).

Bijen van levensbelang

Staatssecretaris Dijksma is enthousiast over dit initiatief. "Het doet me deugd dat het ministerie van Economische Zaken de primeur heeft het eerste departement te zijn dat met het plaatsen van een bijenkast uitvoering geeft aan de Kamermotie. Ik heb destijds de motie als ondersteuning van beleid omarmd. Bijen zijn van levensbelang voor de gewasbestuiving en daarmee ook voor de voedselvoorziening in de wereld. Met dit soort initiatieven geven we bijen ook in de stad de ruimte."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.