Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland wacht op informatie vanuit Italië over bio-fraude

Eerder deze maand werd al bericht dat in Italië 1.500 ton aan valse biologische grondstoffen in beslag zijn genomen. Het ging om met chemische gewasbeschermingsmiddelen verontreinigd graan. Autoriteiten en organisaties zijn nu aan het uitzoeken of er een spoor naar Duitsland leidt.

Een 'Bundesamt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) probeert nu uit te zoeken of er nep-goederen naar Duitsland verscheept zijn. "We hebben een verzoek gericht aan de Italiaanse autoriteiten om erachter te komen of en in hoeverre de Duitse afnemers getroffen zijn. We hebben alleen tot nu toe geen antwoord gehad", zegt een woordvoerder van het BLE.

De kans dat de besmette materialen naar Duitsland zijn geëxporteerd is vrij hoog. De producten zijn niet alleen door Italiaanse bio-producenten ingekocht, maar ook aan klanten in andere EU-landen geleverd, zo meldt het Italiaanse bio-verband Federbio.

Zelfs de Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW) wacht nog op informatie uit Italië. Omdat het niet zeker is dat alle fraude-goederen in beslag zijn genomen door de Italiaanse autoriteiten, dringt BÖLW er op aan bij de Duitse bio-bedrijven om extra alert te zijn.

Bron: Hamburger Abendblatt
Publicatiedatum: