Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van moddertaart tot pannenkoek, Speelnatuur Tiengemeten biedt het allemaal

Op natuureiland Tiengemeten beleven kinderen de dag van hun leven. Een speelterrein midden in de natuur, zonder plastic of ijzeren speeltoestellen, zorgt voor eindeloos veel plezier. Deze zomer is alles open en toegankelijk voor het publiek. Kom ook naar Tiengemeten.

Spelen in en met de natuur

Midden op het eiland Tiengemeten bevindt zich Speelnatuur Tiengemeten: 4,5 hectare ongerepte natuur waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Klimmen en klauteren, kikkers tellen, moddertaarten maken en pootje baden. Of hutten en vlotten bouwen met natuurlijke materialen. Door tunnels tijgeren en dwalen in het doolhof. Er is geen plastic of ijzer te bekennen, enkel natuurelementen vormen het speelgoed. Voor de allerkleinsten is Ukkie-eiland het meest geschikt: zij kunnen heerlijk spelen op de zandbanken, flauwe oevers en in ondiepe beekjes. Vanaf het beschutte houten paviljoen kunnen (groot)ouders goed toezicht houden terwijl hun kroost door het ploeterbeekje waadt of spettert in de schildpadfontein. Douches, toiletten en de kiosk voor versnaperingen zijn er vlakbij. En na een dag vol avontuur en met een blos op de wangen kunnen kinderen hun buikjes vullen in het nieuwe pannenkoekenrestaurant de Hélène-hoeve.


Verjaardagsfeestje vieren

Op eiland Tiengemeten kunnen kinderen zelfs hun verjaardag vieren. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen 6 tot 12 vriendjes meebrengen. Ze krijgen een korte excursie met uitleg over het eiland waarna ze worstjes boven een vuurtje mogen roosteren. Daarna is er tijd voor een activiteit naar keuze: het maken van een vogelnestkastje, vogelvoederhuisje of natuurlijk schilderij. En dan met de pont weer naar het vasteland, een mooie afsluiter van een feestelijke middag in de natuur.


Groot succes

Dat Speelnatuur Tiengemeten een groot succes is blijkt wel uit de cijfers: sinds de opening in juni 2012 bezochten maar liefst 12.000 mensen het speelterrein. Veelgehoorde uitspraken van de kleine bezoekers zijn dan ook: 'Nog leuker dan de Efteling!' en 'Wanneer mag ik weer?'. Kom en beleef het zelf deze zomer op Tiengemeten.

Kijk voor meer informatie op deze website.
Publicatiedatum: