Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij gaan bewust voor bijzondere smaken"

Nieuw: drie mosterdsoorten met een BioBandits-twist

Tholen - Nieuw in het assortiment van BioBandits zijn deze drie mosterdsoorten: Guilty Garlic, Delirious Dill en Twisted Orange Thyme. Pieter Bas Alferink geeft aan dat het gaat om drie typische BioBandits-smaken. "De mosterdsoorten zijn lekker, biologisch en uitdagend en passen dus perfect in ons assortiment", vertelt Pieter Bas.

De producent omschrijft de mosterdsoorten als lekkere smaakmakers. "Wij gaan bewust voor bijzondere smaken en verwerken ingrediƫnten die al breed gebruikt worden net even op een andere manier. Na veel combineren en proeven bleken de volgende drie mosterdsoorten uiteindelijk BioBandits-waardig: De Guilty Garlic is erg lekker bij kaas. De Delirious Dill is iets zoeter en kruidiger en doet het supergoed bij witvis en zalm. Ook kan de mosterd gebruikt worden om een saus op smaak te brengen. De Twisted Orange Thyme is qua smaak het meest bijzonder en heel breed toepasbaar."
 


Bijzonder is dat de mosterdsoorten geschikt zijn voor veganisten en bovendien zijn ze gluten- en suikervrij. "We hebben een hele mooie balans gevonden in smaak en grondstoffen. De suikervervanger agave geeft een ronde zoete smaak aan de mosterd."

De vraag naar veganistische producten komt vanuit de praktijk. De BioBandits organiseren zeer regelmatig proeverijen in natuurvoedingswinkels. Hierdoor komen ze veel in contact met de eindgebruiker. "Tijdens de proeverijen kregen we vaak de opmerking dat onze andere producten niet geschikt zijn voor veganisten omdat hierin honing als zoetstof gebruikt is. Daar hebben we bij de ontwikkeling van onze mosterdsoorten direct rekening mee gehouden."

Cadeauverpakking

Hans en Pieter Bas zijn momenteel druk met de ontwikkeling van weer een nieuwe product. "Met het oog op de feestdagen zien we veel potentie voor een speciale cadeauverpakking. In de doorzichtige koker zullen we drie van onze producten in glazen potjes stoppen."

De BioBandits-producten zijn ook steeds breder verkrijgbaar. "Vanaf augustus worden ook onze mosterdsoorten op de Scandinavische markt opgenomen. Tevens verwacht ik dat onze sauzen, dressings, mayonaise en verschillende mosterdsoorten binnenkort ook in Duitsland verkrijgbaar zullen zijn." Het hele assortiment van BioBandits is exclusief verkrijgbaar bij Voets Specialiteiten en Natudis voor de natuurvoedingsbranche.

Voor meer informatie:

Pieter Bas Alferink
BioBandits BV
Industrieweg 13
8263 AA Kampen
038 2303942
[email protected]
www.biobandits.nl