Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vierduizend bezoekers verwacht in biologische boomgaarden

Adopteer een Appelboom viert bloesemfeest

Een bloeiende biologische fruitboomgaard is een feest voor de zintuigen. Wie dit wel eens wil meemaken, is welkom bij één van de vier bloesemfeesten van Adopteer een Appelboom. De biologische fruittelers vertellen je graag over hun manier van werken, die niet alleen heerlijke appelen oplevert, maar tegelijkertijd bijdraagt aan de biodiversiteit en de natuur rondom de boomgaard.

Jong en oud kan zich tijdens de bloesemfeesten vermaken. Er zijn allerlei activiteiten, zoals een bloesemwandeling, een spannende Bomenspeurtocht voor kinderen, een rondrit met de pluktrein of een heerlijke picknick onder de bloeiende appelbomen. Miriam van Bree, projectleider bij Bionext: "Voor deelnemers van Adopteer een Appelboom is dit een leuke gelegenheid om te zien hoe hun eigen boom erbij staat. Je kunt een praatje maken met de teler die de boom het hele jaar verzorgt en je ziet wat de biologische aanpak in de praktijk betekent. Erg leuk en leerzaam."Biologische fruittelers telen zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. In de boomgaard staan vaak bijzondere rassen, zoals de Alkmene, Dalinco, Rode Topaz, Elstar, of de Jonagored. De appelen zijn superlekker: zowel de Warmonderhof Boomgaard als 't Gelders Eiland en Landgoed Olmenhorst stonden afgelopen najaar in de finale van de verkiezing van de Lekkerste Appel van Nederland.

De bloesemfeesten zijn vrij toegankelijk en de activiteiten zijn gratis. Meer informatie over locaties en tijden is te vinden op www.adopteereenappelboom.nl.
Publicatiedatum: