Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We gaan in het nieuwe mosselseizoen echt knallen!"

Organic Mosselen uit Ierland komen er aan

Tholen – Het mosselseizoen gaat pas in de zomer weer van start, maar bij Krijn Verwijs in Yerseke zijn ze al volop in voorbereiding. "Nu is het hier nog erg rustig, maar wanneer in juli het mosselseizoen weer losbarst, staat het hier rijen dik. Het komende seizoen gaan we groots uitpakken met onze Organic Mosselen", geeft Annette van der Kooij aan. De Organic Mosselen zijn sinds augustus al bij de bestaande klanten geïntroduceerd. "We hebben bewust voor deze aanpak gekozen, aangezien de bio-branche voor ons een compleet nieuwe markt is. Met onze Organic Mosselen betreden we met een nicheproduct een nichemarkt."Krijn Verwijs heeft in augustus 2012 heeft het afgelopen jaar voor de Organic Mosselen het Skal-certificaat behaald voor het verpakken van Organic Mosselen. "Het gehele traject is nu van kweek tot afzet biologisch ingericht. De Organic Mosselen worden door Emerald Mussels Ltd. gekweekt en komen uit het Ierse Belfast Lough en Carlingford Lough. Krijn Verwijs verwerkt, verpakt en vermarkt de mosselen", licht Annette toe. Zij presenteerde de Organic Mosselen in februari al op de BioFach in Neurenberg. "Daarnaast zijn we van de partij op de Next Organic in Berlijn en de European Seafood Exposition in Brussel." De laatstgenoemde beurs is vandaag (23 april) van start gegaan en duurt nog tot donderdag 25 april.


Bio-certificering

Daniëlle Westerweel geeft aan dat Krijn Verwijs als bedrijf graag voorop wil lopen en dat de bio-certificering daarin een logische stap is. "We zijn al jaren bezig met de certificering van de kweek en zijn uiteraard blij dat het nu eindelijk zo ver is." Maar wat is nu het verschil tussen gewone en biologische mosselen? "We veranderen niets aan het natuurlijke proces van de mossel. Wel maken we hierin meer duurzame keuzes. Zo wordt het zaad bijvoorbeeld nadat het opgevist is naar een beschermde baai gebracht om het daar te laten rusten en ze groeien in een kleinere dichtheid dan reguliere mosselen. De biologische kweekwijze is dus niet alleen bepalend voor de smaak, maar heeft ook invloed op het natuurlijke gedrag van de mossel."De mosselbedrijven hebben extra stappen moeten zetten om in aanmerking te komen voor het Europese keurmerk voor biologische producten. Daniëlle: "Het gaat vooral om aanpassingen op het gebied van ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering en behandeling van het product. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikmaking van duurzame verpakkingsmaterialen en het feit dat de vissersboten varen op biobrandstof."


Verpakkingen

Annette vertelt dat er ook op verpakkingsgebied nog van alles mogelijk is. "We zijn gestart met de 1 kilogram verpakking, maar hebben veel ideeën voor de toekomst. Eerst is het echter essentieel om zichtbaar te worden op de markt. Daarom gaan we in het nieuwe seizoen echt knallen. Na deze zomer kan niemand meer om onze Organic Mosselen heen!"

Voor meer informatie:

Krijn Verwijs
Korringaweg 27
4401 NT Yerseke
0113 579010
[email protected], [email protected]
www.krijnverwijs.com