Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stadslandbouw bij Zorgcentrum De Kiekendief

Een kas voor jong en oud, midden in Almere

Op zaterdagmiddag 27 april kunnen jong en oud zelf kruiden en groenten zaaien en meer leren over de kas die Zorgcentrum De Kiekendief gaat bouwen. Samen met Centrum Biologische Landbouw organiseert De Kiekendief deze Open Dag om bezoekers meer te leren over de mogelijkheden die een kas biedt om zelf groenten te kweken. Ook de organisaties BuitenStad en Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere zijn aanwezig en presenteren twee nieuwe websites waarop alle stadslandbouwactiviteiten van Almere terug te vinden zijn. Klik hier voor de poster waarop het programma staat.

Eten uit de stad

Tropische groente hoeft niet van ver te komen en ook in de winter kun je sla eten uit Almere. Tenminste, als je een kas hebt. "In een kas verleng je de seizoenen. Seizoenen waarop we in onze contreien vaak geen grip meer hebben en niet langer kunnen vertrouwen. De voordelen van een tuin onder glas zijn dus behoorlijk overtuigend", vertelt Jeanine Lablans, activiteitenbegeleider van De Kiekendief. Bewoners van De Kiekendief kunnen met deze koude kas straks bijvoorbeeld roti met Almeerse kousenband eten in de zomer, en 's winters nog genieten van eigen sla met radijsjes. Bovendien zal het in de winter heerlijk toeven zijn onder glas, als het buiten nog net te guur is om een luchtje te scheppen.



De kas is bestemd voor bewoners van De Kiekendief en uit de wijk. Onder begeleiding van een professional kunnen leerlingen van een school leren hoe je groenten verbouwt en een deel van de oogst mee naar huis nemen. Maar ook de bewoners van De Kiekendief, buurtbewoners en andere vrijwilligers kunnen hun steentje bijdragen. "Centrum Biologische Landbouw helpt De Kiekendief momenteel met het verminderen van de eigen voedselkilometers. Deze kas is daarbij een unieke aanvulling die ook bijdraagt het welzijn van de bewoners", vertelt Didi van Dijk, coördinator van het project Milieuwinst op het Menu, waaraan De Kiekendief deel neemt.

Kijk voor meer informatie op www.biologischelandbouw.org en www.zorggroepalmere.nl.
Publicatiedatum: