Hond of kat krijgt geen biologische voeding

Huisdiereigenaren vinden biologisch eten voor hond en kat 'een brug te ver'. Dit blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen UR. De marktkansen voor biologische diervoeding lijken niet heel groot; veel mensen vinden de prijs al snel te hoog. Wel wordt biologisch voer geassocieerd met hogere kwaliteit en meer voedingswaarden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat diervoer voornamelijk bij supermarkt, tuincentra en dierenwinkels wordt gekocht. Met name kattenvoer en verwennerijen voor honden worden in de supermarkt gekocht. Mensen zijn kritischer bij de aankoop van hondenvoer dan kattenvoer, en daarom ook meer merktentrouw bij hondenvoer dan bij kattenvoer. Ook zal men sneller specialistische voeding voor de hond kopen. Bij kattenvoer heeft het wel of niet hebben van een aanbieding invloed op de keus van het merk.Eventuele (toekomstige) kansen voor meer verkoop via het supermarktkanaal kunnen liggen in biologische kattenbrokjes, extraatjes, natvoer voor honden en droogvoer voor kleinere honden.

Klik hier voor het volledige LEI-rapport.
Voor meer informatie: Yvonne Fernhout

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.