Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belang van een juiste vlees-vetverhouding laten zien"

Vereniging van Biologische varkenshouders bezoekt Deli Harmony

Tholen - Een afvaardiging van de Vereniging van Biologische varkenshouders is gisteren op bezoek geweest bij Deli Harmony in het Gelderse Hedel. Na afloop van de jaarvergadering kregen zo'n 15 tot 20 personen een uitgebreide rondleiding op het bedrijf. "Het is heel goed bevallen. We willen door deze bedrijfsbezoeken onze leden wat meer laten zien van de biologische landbouw", vertelt Hans Donkers, secretaris van de Vereniging van Biologische varkenshouders. Zelf runt hij bio-varkenshouderij Kikis in Uden.



"Het mooie is dat we bij Deli Harmony meteen konden zien wat er gebeurt met het vlees. Dit is een mooi vervolg op het bezoek aan Eco Fields het afgelopen jaar. Op deze manier willen we contact onderhouden met de andere partners in de keten." Hans is ook erg te spreken over de proeverij die volgde op de rondleiding.

Rondleiding

Deli Harmony produceert en verwerkt uitsluitend biologisch vers vlees en vleeswaren. Eigenaar Henk van Oers doet verslag van het bezoek: "Ik heb de bezoekers uitleg gegeven over de 60 a 70 soorten worstsoorten en vleeswaren die wij maken. Een mooi bijkomstigheid is dat ik nu de bio-varkenshouders tijdens de rondleiding exact kon laten zien waarom een varken een bepaalde vlees-vetverhouding moet hebben. Dit is bepalend voor het soort product waarin het vlees verwerkt kan worden", aldus Henk.



Na de rondleiding die zo'n anderhalf uur duurde schoven de deelnemers aan voor een proeverij. "Dit was zoals altijd een succes. Het is erg leuk om de mensen onze producten te laten proeven nadat ze het hele proces hebben kunnen zien", besluit Henk.

Henk van Oers
Deli Harmony
De Hootkamp 6
5321 JT Hedel
073 5995683
h.v.oers@deliharmony.nl
www.deliharmony.nl