Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jury kiest winnaar tijdens Dag van de Stadslandbouw

Nominaties Rabo Stadslandbouw Award 2013 bekend

Uit tientallen inzendingen zijn gisteren drie stadslandbouw initiatieven geselecteerd die kans maken op de Rabo Stadslandbouw Award 2013. De Rabo Stadslandbouw Award is een stimuleringsprijs die is bedoeld voor ondernemers en andere initiatiefnemers die een creatief, innoverend en inspirerend idee hebben voor een stadslandbouw project in Nederland. De nominaties dit jaar zijn:

Stadsakker Zutphen
Ă‚sum
Delftse PROEFtuin

Bekendmaking winnaar tijdens de Dag van de Stadslandbouw

De genomineerde initiatieven presenteren hun concept of idee tijdens de Dag van de Stadslandbouw op 25 april aanstaande. Aan het einde van het congres maakt de jury de winnaar bekend. De jury is samengesteld uit Jan Willem van der Schans (Onderzoeker Wageningen UR), Lenie Dwarshuis-Van de Beek (Lid PeriUrban Platform Europe), Arjen van Klink (Strategy & Innovation Advisor Rabobank Rotterdam) en staat onder leiding van voorzitter Anneke Ammerlaan (Food Trendwatcher). De winnaar van de eerste Award in 2012, Frenk Walkenbach van Wollenfoppegroen & co, zal de door Rabobank Rotterdam beschikbaar gestelde waardecheque van 2.500 euro overhandigen.

Dag van de Stadslandbouw 2013 op donderdag 25 april 2013

Tijdens dit landelijke congres gaan sprekers als Michael Ableman (Amerikaans/Canadese stadsboer), Paul Bringmann (La Place/ V&D Group), Roel Vollebregt (AM) en Peter Kruidenier (Kruidenier Foodservices) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad. Staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma zal samen met de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen de opening verzorgen.

Uiteenlopende activiteiten tijdens 1e landelijke Publieksdag op 27 april 2013

Vanuit heel Nederland hebben zich inmiddels bijna 100 initiatieven aangemeld voor de Dag van de Stadslandbouw Publieksdag. Buurtmoestuinen, stadsakkers, boomgaarden, imkers, kwekerijen en (horeca) ondernemers uit de streek openen hun deuren voor publiek op zaterdag 27 april aanstaande. Tijdens deze eerste Publieksdag kunnen bewoners kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad. En stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen?

Meer informatie is te vinden op www.dagvandestadslandbouw.nl. De Dag van de Stadslandbouw is ook te volgen op Twitter (#stadslandbouw).
Publicatiedatum: