Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bernadette Kölker, TerraSana: "Vooral veel geïnteresseerde winkeleigenaren"

Succesvolle start voor BioWest met 2200 bezoekers

Tholen - Op zondag 14 april presenteerden 288 exposanten hun producten op de eerste editie van de regionale vakbeurs BioWest in Düsseldorf. Tot de exposanten behoorden ook diverse Nederlandse bedrijven. Er zijn in totaal 2.200 bezoekers op de beurs afgekomen, 1.980 daarvan zijn actief in de vakhandel.

"Het aantal exposanten lag hoger dan verwacht en we zijn uiteraard heel blij met de goede bezoekersaantallen. Dit toont aan dat de handel vertrouwen heeft in onze beurs", reageert organisator Wolfram Müller. Ook voor mede-organisator Matthias Deppe is het goede resultaat een bevestiging. "Uit de positieve reacties vanuit de sector kunnen we concluderen dat het concept van de 'BioMessen' de behoeften van biologische producenten en de retailers beantwoordt."Een bijzonder hoogtepunt voor de bezoekers was de verloting van vouchers voor winkeliers. Deze kunnen de winnaars bij een bio-groothandel inleveren.

Tot de exposanten behoorden ook diverse Nederlandse bedrijven, waaronder TerraSana en Bio Kaas:

TerraSana

Bernadette Kölker vertegenwoordigde TerraSana op de BioWest. Zij geeft aan dat de eerste BioWest een succesvolle beurs was. "We hebben veel geïnteresseerde winkeleigenaren in onze stand mogen verwelkomen, zoals de organisatoren ook vooraf hadden verwacht", vertelt Bernadette.

TerraSana presenteerde haar nieuwe superfood- en rawfoodproducten. "Hier kreeg ik erg enthousiaste reacties op. De winkeliers vinden het fijn dat wij als ervaren producent met zulke vernieuwende producten komen. De producten zijn geschikt voor mensen die van 'rawfood' houden, maar ook voor klanten die behoefte hebben aan speciale vitamines, mineralen en antioxidanten."

Bio Kaas

Voor Bio Kaas stond Marie-Luise Bourgeois op de beurs. Zij vertelt dat het de hele dag lekker druk was. "Tot de bezoekers behoorden vooral veel ondernemers die een natuurvoedingswinkel runnen, maar ook vrij veel eigenaren van Reformwinkels. Er waren relatief weinig bezoekers vanuit de supermarktfilialen, zoals Basic en Alnatura." Marie-Luise presenteerde meer dan 20 verschillende kazen. "Alle bezoekers waren erg geïnteresseerd in ons assortiment en er werd volop geproefd." Ze verwacht dat er volgend jaar nog meer exposanten op de BioWest zullen staan. "Veel bedrijven wilden de eerste editie van de beurs even afwachten."


Vier BioMessen

De BioWest was de eerste van een viertal BioMessen die in 2013 gehouden worden. Op 28 april volgt de eerste BioOst in Berlijn. In de herfst volgen dan de reeds gevestigde regionale vakbeurzen BioSüd (15 september, Augsburg) en BioNord (6 oktober, Hannover).

Voor meer informatie: www.bio-west.info