Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Traay start met aanleg bijentuin

De Traay is gestart met de aanleg van een bijentuin. Een bijzonder project waarbij een omgeving wordt gecreëerd waar de wilde bijen alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. De tuin wordt voorzien van een diversiteit aan voedselbloemen (drachtplanten) waar de bijen nectar vandaan kunnen halen. Ook worden er bijenhotels geplaatst zodat de bijen een onderkomen hebben en waar ze onder andere eitjes kunnen leggen. De bijentuin wordt gerealiseerd achter het gebouw van de Traay aan de Platinastraat in Lelystad, waar in de omgeving (Groene Velden) veel biologische landbouw aanwezig is.


Belang van de bijentuin

Naast onze honingbijen (die in grote volken samenleven) zijn er ook solitaire bijen zijn (ook wel 'wilde bijen' genoemd). Deze wilde bijen leven alleen, verzorgen zelf hun jongen en prikken niet. In Nederland komen zo’n 320 verschillende soorten wilde bijen voor.

Deze bijen nemen een groot deel van de bestuiving van bloemen, fruit en groente voor hun rekening en zijn dus erg belangrijk! En vooral deze 'wilde' bij heeft het erg moeilijk. In sommige delen van Nederland zijn ze zelfs nauwelijks meer te vinden. Dat komt onder meer omdat nectar- en stuifmeelrijke planten en bloemen zijn verdwenen en omdat het voor bijen steeds moeilijker wordt een geschikte nestplaats te vinden.


Bezoeken van de bijentuin

Als alles klaar is, wordt de tuin ook opengesteld voor bezoekers. Speciaal voor de bezoekers wordt er in het midden van het park een heuvel aangelegd, vanaf hier kun je de bijen het beste bekijken en volgen. Tijdens het genieten van het uitzicht krijg je een goed overzicht van het drukke leven van de werkbijen en kom je veel te weten over het gedrag van de bijen. Er worden bij de opening van de tuin diverse activiteiten georganiseerd waarbij u op een interactieve manier wordt betrokken bij de wondere wereld van de bijen.

In een later bericht, informeert Imkerij De Traay u graag weer over de ontwikkelingen van de bijentuin.


Over Imkerij de Traay

De Traay is synoniem voor lekkere biologische honing, heerlijke honingspecialiteiten en mooie bijenproducten. De Traay combineert haar ambachtelijke imkerij met moderne honingverwerking, wat resulteert in een prachtig assortiment kwaliteitshoning. De Traay zorgt er voor dat alle heerlijke honingsoorten, vloeibaar en crème, biologische of niet-biologisch, bij de honingliefhebber op tafel staan. Naast het honingassortiment heeft de Traay honinggerelateerde producten als Propolis, Biologische siropen, Honingwijnen (rood en wit) en échte Biologische Mede.

Daarnaast beidt de Traay lichaamsverzorgingsproducten die 100% natuurlijk zijn, met een voedende, verzorgende en beschermende werking op mens-, dier- en milieuvriendelijke basis. Huid en milieuvriendelijk samengesteld, dierproefvrij en veelal geschikt voor veganisten. Het Duitse BDIH-keurmerk onderstreept deze belangrijke waarden.

Kijk voor meer informatie op www.detraay.com.
Publicatiedatum: