Fraude met bio-grondstoffen in Italië: 23 arrestaties

De Italiaanse politie heeft 1.500 ton valse biologische grondstoffen in beslag genomen. En er zijn 23 mensen gearresteerd tijdens de politieoperatie. Dit meldt Bazonline.ch. De controles werden onder meer uitgevoerd op twee bedrijven die erkend zijn door Bio Suisse.

De 'Guardia di Finanza' heeft woensdag 10 april in verschillende delen van Italië 1.500 ton vervalste bio-grondstoffen in beslag genomen. Dit heeft het persagentschap Ansa gemeld. Het gaat om soja, maïs en tarwe dat conventioneel geteeld blijkt te zijn en verontreinigd is met chemische gewasbeschermingsmiddelen. De goederen kwamen voor een groot deel uit Oekraïne, 30 ton soja komt uit India en ze werden via Malta ingevoerd naar Italië.

Bio Suisse is inmiddels geïnformeerd over de zaak. "Elke fraude wordt aan ons gerapporteerd", geeft Sabine Lubow, woordvoerder van Bio Suisse aan. "Onze importafdeling kreeg inderdaad te horen dat de Italiaanse 'Guardia di Finanza' controles heeft uitgevoerd op verschillende boerderijen in Italie. Twee van deze bedrijven zijn gecertificeerd door Bio Suisse. Het is op dit moment nog niet bekend of er fraude-goederen zijn aangetroffen op de door ons erkende boerderijen. Wel hebben weuit voorzorg al de betrokken importeurs geïnformeerd en zullen er aanvullende analyses uitgevoerd worden op de betreffende boerderijen. Wanneer blijkt dat zij bij de fraude betrokken zijn, zullen wij onmiddelijk passende maatregelen nemen."

Bron: Bazonline.ch

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.