Uit het onderzoek, waarbij het gezondheidsprofiel van Nederlanders naast dat van EkoPlaza-klanten werd gelegd, bleek dat slechts 30% van de Nederlanders dagelijks groenten eten, tegenover 70% van de EkoPlaza-klanten. EkoPlaza-ambassadeur David Luijendijk is één van de groenteleveranciers van de biologische supermarkt. De biologische teler uit Roelofarendsveen vertelt over de voordelen van het duurzaam verbouwen van groenten. Deze voordelen gelden niet alleen voor het milieu, maar ook voor de smaak. Door mensen te laten weten waar hun groenten vandaan komen, hoopt hij ook mensen te stimuleren meer groenten te eten en creatiever te zijn in de keuken.
Bio-telers maken biologische groenten voor heel Nederland bereikbaar
EkoPlaza zet vergeten groenten weer op de (menu)kaart
Uit het onderzoek, waarbij het gezondheidsprofiel van Nederlanders naast dat van EkoPlaza-klanten werd gelegd, bleek dat slechts 30% van de Nederlanders dagelijks groenten eten, tegenover 70% van de EkoPlaza-klanten. EkoPlaza-ambassadeur David Luijendijk is één van de groenteleveranciers van de biologische supermarkt. De biologische teler uit Roelofarendsveen vertelt over de voordelen van het duurzaam verbouwen van groenten. Deze voordelen gelden niet alleen voor het milieu, maar ook voor de smaak. Door mensen te laten weten waar hun groenten vandaan komen, hoopt hij ook mensen te stimuleren meer groenten te eten en creatiever te zijn in de keuken.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"